Política

El Govern aprova obrir delegacions a Portugal, Àustria, el Líban, els Balcans, els països nòrdics i els bàltics

El departament d’Acció Exterior activa així la fase de consolidació de la presència de la Generalitat a l’estranger

“Seguim treballant amb normalitat” apunta la portaveu de l’executiu Elsa Artadi

El Govern ha aprovat aquest dimarts l’obertura de sis delegacions a l’exterior: als Bàltics, als països Nòrdics, a l’Europa central, al Mediterrani, als Balcans i a Portugal. Amb aquesta decisió l’executiu de Quim Torra inicia la segona fase del pla d’exteriors, la de consolidació, del pla de desplegament previst i que consisteix en la reobertura de les quatre seus tancades durant l’aplicació del 155 que quedaven pendents a Lisboa, Zagreb, Estocolm i Viena, i la posada en marxa de dues noves oficines a Riga, a Estònia, i a Beirut, al Líban.

El Govern va aprovar el passat 26 de juny el decret que ha permès la reobertura de les delegacions catalanes a Alemanya, al Regne Unit i Irlanda, a Itàlia, els Estats Units d’Amèrica, França i Suïssa. Tot i això, aquestes dues darreres encara estan pendents de reobertura.

L’obertura d’aquestes sis delegacions és una de les últimes iniciatives del conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, que ha presentat la seva renúncia per presentar-se a les municipals de Barcelona. Un cop acabi aquest nou desplegament a l’exterior, l’estratègia del Govern és iniciar una tercera fase d’expansió per obrir seus i tenir representants a l’Orient Mitjà, l’Àsia o l’Amèrica Llatina.

“Seguim treballant amb normalitat”, ha dit Artadi, que ha recordat que abans del 155 “no hi va haver problema” amb les delegacions.

La consellera i portaveu ha criticat que Borrell primer digués que no es podien reobrir les delegacions per qüestions de “tràmits” i que després emetés un informe dient que “malmetien la imatge del govern espanyol”. “Nosaltres seguim amb el desplegament”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.