Política

POLÍTICA

“La nova llei incentivarà la reparació a les víctimes del franquisme”

El diputat del PSC-Units, Ferran Pedret, explica en aquesta entrevista al Punt Avui Televisió en què consisteix la proposició de la Llei de la Memòria Democràtica de Catalunya que aquest dimecres es debat al Parlament

  • VÍDEO: Entrevista al diputat del PSC, Ferran Pedret. ...

Reforçar el marc legislatiu català sobre la memòria històrica, aquest és l’objectiu principal de la Proposició de Llei de la Memòria Democràtica de Catalunya, que aquesta tarda es debatrà al Parlament i que el diputat del PSC-Units, Ferran Pedret, explica en aquesta entrevista a El Punt Avui Televisió. La llei pretén posar al dia les lleis que ja existeixen i recollir les reivindicacions que han fet els darrers anys els col·lectius que defensen la memòria històrica. Concretament es preveu establir com a novetat un règim sancionador amb la voluntat de fer complir la normativa. També s’inclou la qüestió dels nadons robats i es regula la devolució de les restes humanes que puguin ser localitzades així com la prohibició d’exhibir simbologia franquista. Pel que fa a l’esmena que ERC ha presentat al text socialista Pedret confia que al final es pugui consensuar un text conjunt. “Es tracta d’una llei que incentivarà la reparació a les víctimes del franquisme”, assegura Pedret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia