Política

El Govern relleva a l’advocat de l’Estat en la causa del procés

Fonts de la Moncloa indiquen que la causa ha esta una pèrdua de confiança

L’advocada general de l’Estat, Consuelo Castro, ha rellevat al cap del departament Penal i responsable de dirigir l’acusació del Govern en la causa del procés sobiranista de Catalunya, Edmundo Bal, segons han informat Efe fonts del Ministeri de Justícia.

Castro ha cessat Bal per pèrdua de confiança. Darrere d’aquesta decisió hi ha la diferència de criteris en referència al judici del procés, després que l’advocada general optés per acusar els processats de sedició i de malversació i no de rebel·lió.

Edmundo Bal era partidari de seguir la línia marcada per la Fiscalia i acusar per rebel·lió als líders del procés sobiranista.

Castro, que dirigeix l’Advocacia des del canvi de govern i l’arribada de Dolores Delgado al Ministeri de Justícia, ha de buscar ara a un advocat que defensi l’escrit d’acusació.

La discrepància entre tots dos es va plasmar en la presentació de l’escrit d’acusació el passat 2 de novembre, quan, per primera vegada, l’Advocacia es va desmarcar de la senda marcada per la Fiscalia, que de moment s’ha mantingut ferma malgrat els canvis de fiscal general.

Castro, que va ser qui va signar l’escrit, va optar per rebaixar l’acusació a penes sensiblement inferiors. El Ministeri de Justícia ha negat a tot moment cap canvi de criteri, atès que no havia presentat un escrit d’acusació fins al passat dia 2, amb el que sosté que no pot haver-hi canvi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]