Política

Montero assegura que era urgent legislar sobre l’impost hipotecari

La ministra d’Hisenda ho afirma al Congrés dels Diputats en el debat sobre el reial decret que modifica la Llei de l’Impost de Transmissions Patrimonials

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha destacat aquest matí la urgència a l’hora de legislar sobre l’Impost d’Actes Jurídics vinculats al préstec hipotecari perquè pagui la banca ja que es va produir “una frenada” en la constitució d’hipoteques davant les diferents sentències del Tribunal Suprem.

Durant la intervenció al ple del Congrés que avui convalida el Reial Decret Llei que modifica la Llei de l’Impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats ha dit que aquesta decisió dona seguretat jurídica i contribuirà a que es firmin més hipoteques. Montero ha confiat en què “el lliure mercat” garantirà que les entitats financeres no repercuteixin l’impost als clients.

Durant el debat de convalidació en el ple, tots els grups han donat suport al Reial Decret excepte el PP, PNB i EH Bildu, que previsiblement s’abstindran a falta de la votació. Diversos partits han demanat la tramitació com a projecte de llei, entre ells PP, Cs, ERC, PNB i PDeCAT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia