Política

Pressió a Borrell perquè es disculpi amb Jordi Salvador

El diputat d’ERC vol que el ministre demani perdó per haver “simulat” que havia rebut una escopinada i posar-lo “en la diana” d’amenaces i insults

Pastor busca la pau però “colpista” figurarà al diari de sessions

L’endemà que el ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, l’assenyalés com l’autor d’una pretesa escopinada que ni les imatges ni ningú –tampoc en el govern ni en el PSOE– va veure, el diputat d’ERC Jordi Salvador va acudir al Congrés amb la perplexitat de qui ha intervingut des del 2016 en multitud de debats a la cambra sobre pensions i drets laborals i ara és descobert a l’Estat i “posat a la diana” pel que no ha fet. “Borrell s’ha de disculpar, hi ha mala fe”, exigia Salvador en un prec que ahir era transversal a tots els grups en privat davant el pes de l’evidència.

Si bé dimecres Joan Tardà va donar la cara per ell després de la picabaralla de Borrell amb Gabriel Rufián que va acabar amb l’expulsió d’aquest, ahir Salvador va oferir la seva versió. “No cal dubtar perquè mai he escopit a ningú, no va amb mi. Però invito a mirar les cares de tots els que estan al voltant seu, perquè si hagués escopit tots s’haurien aixecat com un ressort. Va fer com un futbolista que simula una acció, no ha passat”, va dir.

Mentre Borrell no torna a l’hemicicle des que va fer l’acusació –no és diputat–, la solidaritat amb Salvador ve d’arreu del Congrés, començant pel PSOE. “He rebut Whatsapps de companys socialistes que seuen a les primeres files dient-me: «Escolta, res de res!»”, revelava el diputat d’ERC. Això sí, Salvador denuncia que allò que Borrell va difondre té un cost: “Em posa a la diana, i com que aquí deshumanitzem l’altre, la gent no et veu com una persona i el Jordi Salvador pare d’un fill que té unes idees. I quan un pot dir a por ellos i mentir i dir-te colpista i nazi i supremacista, dius prou! Tinc el correu col·lapsat de gent insultant-me.” En el PP, Dolors Montserrat, que va veure l’episodi de cara, se sumava a l’evidència: “No he parlat amb tots els 134 diputats del PP, però jo no ho vaig veure.” L’únic a fer costat a Borrell és Albert Rivera, líder de Ciutadans. “Sánchez està més còmode amb els que escupen a un ministre d’Espanya que amb els que l’aplaudim”, va dir repetint una desena de vegades “escopir” i “l’independentisme escup”.

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, busca la pau a la cambra però admet que colpista seguirà sortint al diari de sessions perquè els taquígrafs l’han de citar i el màxim que pot fer amb l’insult és que aparegui en cursiva i amb una nota aclarint que “la presidenta del Congrés va demanar la retirada del mot”.

LA FRASE

He rebut Whatsapps de companys del PSOE que seuen a les primeres files dient «Escolta, res de res!»
Jordi Salvador
diputat d’erc al congrés


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona