Política

L’Organització Mundial Contra la Tortura reclama la llibertat per a Cuixart i Sánchez

També qüestiona la independència del poder judicial espanyol i exigeix que es respectin els drets humans i les obligacions internacionals de l’estat

L’Organització Mundial Contra la Tortura (OMCT) ha demanat en un comunicat l’alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez en una carta oberta que s’ha fet pública aquest dijous. A la carta, adreçada al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i a la fiscal general de l’estat, María José Segarra, es demana que acabi “la presó preventiva arbitrària” de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. L’OMCT se suma d’aquesta manera a la petició d’alliberament dels Cuixart i Sánchez que ha fet Amnistia Internacional.

L’ONG reclama a l’Estat que compleixi amb totes les obligacions internacionals respecte a l’exercici dels drets dels ciutadans a la llibertat d’expressió i la llibertat d’associació i reunió, tal com fixa el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics.

A la seva carta, l’OMCT condemna la detenció arbitrària i l’assetjament judicial a Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, que constitueixen una restricció desproporcionada dels seus drets fonamentals per a la lliure expressió, la reunió pacífica i la llibertat personal. L’OMCT també considera que els càrrecs contra ells no tenen fonament i, per tant, han de ser abandonats, diu la carta.

L’OMCT qüestiona la independència de la justícia espanyola i les ingerències dels partits polítics en el Consell General del Poder Judicial i s’estranya pel fet que un partit d’extrema dreta com Vox pugui exercir d’acusació en el judici. L’organització també ha reclamat que es faci una investigació immediata, exhaustiva i imparcial de les intervencions policials que van tenir lloc l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona