Política

Delgado, reprovada altre cop al Congrés

El sí del PP i Cs i l’abstenció d’ERC clava la tercera censura a la ministra de Justícia en sis mesos

Rivera se’n desdiu

El funcionament de les setmanes al Congrés fixa que un punt que es debat dimecres sovint no es vota fins al final del ple de dijous, i això va fer que ahir la protagonista del dia, la ministra Dolores Delgado, ni tan sols veiés la seva reprovació perquè no era a la cambra en no ser diputada del PSOE i no tenir vot. Tot i l’anomalia de censurar una absent, el Congrés va aprovar la que és la tercera reprovació de la titular de Justícia des del juny –dues a la cambra baixa i entremig una altra al Senat– gràcies al vot a favor del PP i Ciutadans (167) i a l’abstenció clau d’ERC i Bildu (11) i el vot en contra del PSOE, Units Podem, el PDeCAT i el PNB (162).

La tercera censura a la gestió de Delgado arribava l’endemà del divorci judicial entre el PSOE i el PP que perpetuarà Carlos Lesmes com a president del Tribunal Suprem en funcions sine die per la no renovació del CGPJ –l’òrgan de govern dels jutges– i de ser destituït l’advocat de l’estat de l’1-O Edmundo Bal, l’últim que defensava la rebel·lió violenta i que no va voler firmar l’acusació de sedició de la superior Consuelo Castro perquè li sembla insuficient.

La moció que va infligir un nou càstig a Delgado venia firmada pel PP, que en un argumentari intern ordena atacar la ministra per tapar l’escàndol del whatsapp del senador i excap de la policia Ignacio Cosidó en què es vanta de controlar el judici de l’1-O “pel darrere” gràcies a un jutge afí, Manuel Marchena, que ha renunciat a presidir el Suprem. “Què més ha de passar perquè Sánchez destitueixi una ministra reprovada al Congrés, al Senat i al Congrés de nou? Cap ministre havia estat reprovat mai tant en tan poc temps!”, exigia Dolors Montserrat, portaveu del PP al Congrés. Montserrat va acusar el govern “indigne” de Sánchez de provar “com d’agenollats estan davant l’independentisme” pel fet de destituir Bal. Qui sorprenia era Albert Rivera, que al matí exigia citar Delgado a explicar-se al Congrés per haver “purgat” un Bal que “feia el treball bé”, però refusava votar reprovacions perquè “no es pot reprovar Delgado més cops i ha de dimitir” i, hores més tard, votava la reprovació oferta pel PP.

LA FRASE

Destituir l’advocat de l’estat de l’1-O prova com d’agenollats estan davant l’independentisme
Dolors Montserrat
portaveu del pp al congrés


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona