Política

Els interns als centres de menors augmenten un 19% en dos anys a Catalunya

Justícia estudia reobrir una part d’Els Til·lers que està en desús des del 2013

La consellera Capella explica que, en la majoria dels casos, els interns són joves d’entre 14 i 18 anys

El nombre d’interns als centres educatius de menors del Departament de Justícia de la Generalitat ha augmentat un 19% en menys de dos anys, segons ha informat avui la consellera de Justícia, Ester Capella.

Amb la finalitat d’“evitar la congestió del sistema”, en vista d’aquesta tendència a l’alça, Justícia estudia reobrir una part del centre Els Til·lers de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), que està en desús des del 2013, perquè l’ocupin, a partir de l’any que ve, les noies que ara estan allotjades al centre Can Llupià de Barcelona.

D’aquesta manera, Can Llupià es convertirà en un centre únicament masculí, ha indicat Capella durant una visita a aquestes instal·lacions.

La consellera ha explicat que, en la majoria dels casos, els interns són joves d’entre 14 i 18 anys que “viuen al carrer, sense vincles familiars a Catalunya i amb poc domini de la llengua”, i que ingressen en el sistema de justícia juvenil per robatoris amb violència i intimidació. Això no obstant, ha precisat la consellera, els joves amb mesures d’internament en un centre educatiu “només representen el 8’2% de tots els menors que l’any 2017 van passar per la justícia juvenil a Catalunya”, que van ser 5.731.

Durant la seva visita a Can Llupià, la consellera s’ha reunit amb un grup de joves i ha visitat el mòdul de noies, així com el taller de bicicletes i les aules.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia