Política

Primàries Barcelona ja apunta a una llista liderada per Graupera

Alguns dels 65 candidats expliciten el suport a l’ideòleg o són impulsors de la iniciativa

Paluzie veu en la capital la “punta de llança” de la independència

L’acte de presentació pública de Primàries Barcelona ja va apuntar ahir a una llista liderada pel professor de filosofia política i social Jordi Graupera, que al mateix temps ha estat l’ideòleg de les primàries a la capital catalana. A l’auditori ple de gom a gom de l’Escola Pia Nostra Senyora es van donar a conèixer en públic la majoria dels 65 candidats que es presenten a la llista independentista. Dues de les candidates van explicitar el seu concurs per formar part de l’equip liderat per Graupera: Violeta Gràcia, responsable tècnica i de planificació de projectes, i la periodista Àstrid Bierge. Però també són candidates a les primàries barcelonines dues impulsores de la iniciativa llançada per Jordi Graupera, Maria Vila i Diana Coromines.

Davant l’èxit de la sala a vessar, Graupera va tenir un record per a “la cort de cínics” que van pronosticar que no se’n sortiria quan va llançar la idea i va advertir que, en les pròximes municipals, Barcelona s’hi juga “els propers trenta anys”, perquè haurà d’escollir entre ser la ciutat “sotmesa al ciment i als salaris baixos” o la ciutat “assequible i amb aire més pur on els catalans puguin competir en igualtat de condicions amb la resta del món”.

Ciutat intel·ligent futura

Bierge va negar que existeixin les smart cities perquè les ciutats són “totes velles”, però hi va afegir que “Barcelona ho té tot per ser en el futur la ciutat més intel·ligent del món”. Coromines es va oferir a liderar la internacionalització de la ciutat “exercint com a capital d’estat i parlant de tu a tu a les capdavanteres del món”.

Entre els candidats també es presenta Adrià Alsina, ex-cap de premsa i exmembre del secretariat nacional de l’ANC, que va advertir contra aquells que “voldrien oblidar la independència i negociar quotes de poder”. O Christian Arbós, portaveu dels afectats de la Superilla d’Horta, que va defensar que els barris decideixin els projectes urbanístics que volen i va prioritzar les polítiques socials, “eternes oblidades”. Altres candidats són la investigadora biomèdica Sílvia Bonàs, el consultor en estratègies de seguretat Marc Comas, el doctor en ciències ambientals Jordi Oliver, el criminalista italià Cristian Salomoni, l’ecologista Josep Puig i la doctora en humanitats Mònica Vidal.

Amb 23.000 inscrits inicials, el registre es tanca el 13 de desembre i la votació en primera volta es fa del 14 al 16, mentre que la inscripció per a la segona es tanca el 20 i la votació es farà del 21 al 23. El registre pot ser presencial o telemàtic, però, en aquest segon cas, cal validar-lo en persona. L’ANC dona cobertura logística a la iniciativa arreu de Catalunya i la seva presidenta, Elisenda Paluzie, considerava ahir Barcelona “la punta de llança” de la independència del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA