Política

La Mesa del Parlament admet a tràmit la comissió d’investigació sobre les activitats “irregulars” de la Casa Reial

S’ha desestimat la demanda del PSC de sol·licitar un informe jurídic abans d’admetre-la a tràmit

La Mesa del Parlament ha aprovat aquest dilluns al vespre l’admissió a tràmit de la comissió d’investigació sobre les activitats “irregulars” de la Casa Reial, la proposta és una iniciativa de JxCat, ERC i la CUP.

Segons fonts parlamentàries, la comissió ha tirat endavant tot i la petició del PSC de demanar un informe jurídic abans d’admetre-la a tràmit. La demanda dels socialistes s’ha desestimat, ja que els lletrats han considerat que no hi havia cap obstacle per admetre-la a tràmit. La junta de portaveus haurà de decidir en quin ple haurà de ser validada aquesta comissió d’investigació de la Casa Reial.

Segons el text registrat, la comissió d’investigació tindrà tres continguts bàsics: Les actuacions destinades a forçar el trasllat del domicili social de bancs, grans empreses i multinacionals fora de Catalunya durant els dies posteriors a l’1-O; les estructures de corrupció vinculades a la família reial espanyola i a persones que hi estan relacionades; i els presumptes comptes irregulars de l’anterior cap de l’Estat a Suïssa i altres paradisos fiscals a nom de terceres persones, la provinença d’aquest capital, i les altres activitats “irregulars o delictives” d’aquestes persones que es puguin derivar de les declaracions de Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

Per la seva banda, la Mesa ampliada del Parlament ha aprovat l’increment del pressupost de la cambra que per aquest 2019 preveu superar els 61 milions d’euros. En concret, els comptes han incrementat la partida del capítol de personal que contemplarà els increments de sous dels treballadors públics dels últims tres anys. Tant el pressupost del Parlament com el del Consell de Garanties Estatutàries, la Sindicatura de Comptes o el Síndic de Greuges han rebut el vistiplau de la Mesa i hauran de ser ratificats pel ple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia