Política

Una jutgessa de Barcelona clourà la causa de l’1-O

Nomenen Alejandra Gil Llima titular del jutjat d’instrucció 13

El Consell General del Poder Judicial va adjudicar ahir en propietat el jutjat d’instrucció 13 de Barcelona a la magistrada Alejandra Gil Llima. Gil substitueix el difunt Juan Antonio Ramírez Sunyer i serà l’encarregada de tancar la macrocausa contra els organitzadors de l’1-O, amb mes d’una quarantena d’investigats.

El magistrat, mort el 3 de novembre passat, ja havia tancat gairebé la instrucció de l’1-O i els acusats en reclamaven l’arxivament o ser jutjats per un jurat popular perquè la malversació de fons públics arrossega els altres delictes, menys la prevaricació, delicte que ara el TSJC no ha estimat en la causa contra l’actual diputat i exsecretari general d’Economia, Josep Maria Jové. A més, la nova jutgessa ha de decidir si, finalment, hi ha indicis delictius contra l’actual diputat i exsecretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, descartats per la fiscalia i el TSJC. La magistrada es dedicarà en exclusivitat a aquesta causa perquè es manté el jutge de reforç.

Gil Llima va ingressar a la carrera judicial per oposició el 1999 i va tenir la seva primera destinació en el jutjat de primera instància 5 de Sant Feliu de Llobregat. Des del març de 2017 dirigia el jutjat d’instrucció 10 de Barcelona, on ara torna la seva titular, Miriam de Rosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia