Política

Torra es reuneix amb Aragonès i diversos consellers per intentar reconduir les vagues

El Homrani, Buch i alts càrrecs de Salut van passar pel despatx del president durant aquest dimecres

Els conflictes protagonitzats per diversos col·lectius professionals a càrrec dels pressupostos de la Generalitat es multipliquen

Les vagues i mobilitzacions de diversos col·lectius estan marcant l’agenda política de la setmana. Tant és així que dimecres van ser l’eix central de diverses reunions que -més enllà de les que ja hi havia als departaments- van tenir lloc al Palau de la Generalitat. El president de la Generalitat, Quim Torra, va reunir-se amb part del seu govern per intentar entre tots monitoritzar les negociacions amb els col·lectius socials, professionals i del sector públic.

Així, hi va haver una primera trobada amb el vicepresident, Pere Aragonès, a la que també van assistir el conseller de Treball i Afers Socials, Chakir El Homrani com a mediador dels conflictes, i els alts càrrecs del departament de Salut Laura Pelay -secretària general de Salut- i Adrià Comella -director del Servei Català de la Salut (CatSalut).

Aquesta reunió, que tant l’entorn de Torra com el d’Aragonès asseguren que van buscar, va centrar-se sobretot en la vaga de metges, que dura ja diversos dies, però també es va abordar la situació general de mobilitzacions i reivindicacions anunciades. Al final del dia, Torra va fer passar pel seu despatx al conseller d’Interior, Miquel Buch, per parlar de la vaga dels bombers i el tractament de les protestes a les portes del Parlament.

D’aquesta manera, les diverses reunions van servir per intercanviar informació, per demanar implicació de totes les parts per intentar reconduir les vagues i resoldre els conflictes oberts amb els col·lectius mobilitzats, i per monitoritzar la situació de cadascuna de les vagues i les mediacions que es poden impulsar.

I és que tots els moviments de protesta –metges, bombers, universitaris, professors de primària i funcionaris de tot tipus– tenen plataformes diferents i específiques de reivindicació, però el mateix fonament reivindicatiu: la precarietat salarial i de condicions de treball que van imposar les retallades pressupostàries i la situació de crisi econòmica.

Fonts properes a Torra asseguren que el president va demanar als consellers “ser flexibles” i resoldre la situació el més aviat possible. Des dels diferents departaments, per la seva part, van defensar la feina feta fins ara des de la primera línia de la negociació i van posar al dia al president dels detalls de les negociacions.

Fins a les reunions d’aquest dimecres no s’havia conegut cap trobada amb el president que fos per tractar de forma monogràfica les protestes i vagues convocades per a aquestes setmanes. Durant aquest dijous, a més, podrien produir-se més reunions semblants amb consellers o alts càrrecs dels departaments implicats en les mobilitzacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

El líder de Hezbol·là qualifica les explosions al Líban de “declaració de guerra” d'Israel

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona