Política

Consulta múltiple el 6-D sobre la monarquia i la constitució, a Palamós

El CDR Gavarres Mar du a votació diverses qüestions entre els veïns, peròamb una urna per a forans

En plena ebullició de les consultes sobre el model d’estat en universitats espanyoles i seguint el camí encetat pels veïns de Vilobí, que diumenge també van demanar als veïns que es optessin entre república –384 vots– i monarquia –un de sol–, el CDR Gavarres Mar promou per dijous a Palamós una multiconsulta popular, en què la novetat és que els veïns podran expressar el sentit del vot sobre diverses qüestions.

Hi haurà un únic punt de votació, al Punt d’Informació Juvenil (de les 10 a les 20 h). En la jornada de la Constitució, que a més coincideix amb el 40è aniversari del referèndum del 1978, la primera pregunta serà sobre si s’aprova o no la redacció de la carta magna. Però també es podrà decidir entre monarquia i república, sobre si el municipi ha de prescindir de la presència de la Guàrdia Civil al municipi o si es mostrarien partidaris de retirar privilegis a l’Església catòlica.

La darrera qüestió versarà sobre una eventual declaració de Palamós com a “poble antifeixista”. Els organitzadors argumenten la necessitat de la pregunta arran dels “atacs que darrerament ha viscut el municipi (robatori de material de campanyes en suport als presos polítics)”. A banda de l’arrencada de cartells, llaços i pancartes, el robatori d’estelades o les pintades amenaçadores i amb insults, l’acció vandàlica més contundent i reiterada dels unionistes ha estat la serrada del pal de la gran estelada a la rotonda de l’accés sud al municipi des de l’autovia, a tocar del Mas Gorgoll.

Per participar en la consulta múltiple, caldrà portar el DNI, el NIE, el passaport o el permís de conduir. L’han concebut principalment per a persones amb domicili a Sant Joan i Palamós majors de 16 anys. Però tampoc tancaran la porta a les persones d’altres municipis que es vulguin desplaçar a votar, en una segona urna a banda.

Paral·lelament a la votació, recolliran signatures per exigir accions concretes sobre quatre dels temes de la multiconsulta a l’Ajuntament, amb la idea de continuar-ne aplegant en les pròximes setmanes i lliurar-les al registre municipal a principis de gener de l’any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia