Política

Tres plens en quatre dies la setmana que ve

El Parlament tancarà el període de sessions la setmana vinent amb tres plens que s’encavalcaran en quatre dies, a partir de dilluns a la tarda. Es tracta de dos plens monogràfics demanats per Cs (sobre la protecció de la infància i sobre els fets del 6 i 7 de setembre del 2017, les propostes de resolució dels quals es votaran dijous), i un altre d’ordinari, en què es votaran les peticions del PSC i Cs perquè comparegui el president Torra a donar explicacions sobre els serveis públics en vaga. Si s’aproven, tindria un mes per anar-hi.

Investiguen tres guàrdies civils per detenció il·legal l’1-O

redacció

El jutjat d’instrucció número 2 de Manresa ha citat a declarar com a investigats per un delicte de detenció il·legal tres guàrdies civils que l’1 d’octubre van actuar a Fonollosa, al Bages. Segons va avançar Regió 7 i va confirmar l’ACN, es tracta dels tres agents que van tenir emmanillat durant un quart d’hora un veí de la població, sense arribar a detenir-lo ni informar-lo de cap denúncia. La jutgessa ha hagut d’imputar-los després que l’Audiència de Barcelona li ho hagi ordenat. La imputació per detenció il·legal és l’acusació més greu que s’ha obert, de moment, contra els policies espanyols i els guàrdies civils investigats a Catalunya per les càrregues de l’1-O. Tots tres estan citats a declarar el 23 de gener, a un quart d’onze del matí.

Manifest de suport a Forcadell

ò.p.j

L’auditori del Parlament serà el marc, demà a les vuit del vespre –just quan s’acabi el ple–, de l’acte de presentació d’un manifest de suport a l’expresidenta Carme Forcadell, per denunciar el seu empresonament i exigir-ne l’alliberament immediat. El document, que han impulsat els expresidents de la cambra Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert, està dirigit a membres d’altres parlaments i ja l’han subscrit centenars de diputats de tot l’Estat, però també d’arreu del món. En l’acte hi intervindran els mateixos expresidents; el president, Roger Torrent, i la presidenta del Parlament de Gal·les, Elin Jones, que està previst que l’endemà visiti Forcadell a la presó de Mas d’Enric. Durant l’acte –Cs va criticar ahir que se cedeixi espai al Parlament per dur-lo a terme– s’anunciaran alguns noms que ja han signat el manifest, que a partir de la seva presentació pública es continuarà donant a conèixer amb l’objectiu de sumar nous suports de parlamentaris de tot el món.

Montilla va visitar els presos a Lledoners

redacció

L’exministre d’Indústria, expresident de la Generalitat i exlíder del PSC, José Montilla, va visitar els dirigents independentistes empresonats a Lledoners, segons va avançar Nació Digital i van confirmar ahir a Efe fonts coneixedores d’aquesta visita, que va ser a títol personal. Montilla, actualment senador socialista, va presidir la Generalitat entre el 2006 i el 2010, va ser ministre d’Indústria entre el 2004 i el 2006, i va liderar el PSC durant una dècada –entre el 2000 i el 2011–, a més d’haver estat alcalde de Cornellà o diputat al Congrés, entre d’altres. L’expresident va acudir recentment al centre penitenciari situat a Sant Joan de Vilatorrada per visitar els dirigents privats de llibertat. En aquesta presó hi ha l’exvicepresident català Oriol Junqueras i l’exconseller d’Exteriors Raül Romeva –diputats d’ERC–, i el líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; així com l’exlíder de l’ANC Jordi Sànchez i els exconsellers de la Presidència, Jordi Turull; de Territori, Josep Rull, i el d’Interior Joaquim Forn –aquests quatre últims, diputats de JxCat, van iniciar fa dies una vaga de fam–. L’entrevista, de caràcter privat, havia estat comunicada al primer secretari, Miquel Iceta, segons fonts coneixedores. El partit va aclarir que era una qüestió estrictament personal i van mostrar el seu “respecte” per la visita, que se suma a la que van fer, fa uns dies, els alcaldes socialistes Antonio Balmón (Cornellà) i Antoni Poveda (Sant Joan Despí).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lara Torres, de Sumem Lloret, demana que es respectin les decisions del partit

LLORET DE MAR
pròxim orient

Israel ignora l’amenaça de Hezbol·là i intensifica els atacs contra el Líban

barcelona
Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar