Política

El PNB exigeix a Sánchez mesures concretes per a Catalunya, més enllà de “gestos” i “retòrica”

Aitor Esteban avisa que el conflicte només es pot resoldre a través de la negociació política

El portaveu nacionalista basc avisa que seria “un gran error” que a Catalunya alguns intentessin “controlar els carrers” per la força

El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, ha exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “mesures concretes” per a Catalunya que vagin més enllà de la “retòrica” i els “gestos”.

Durant la seva intervenció al Congrés aquest dimecres al matí durant el ple sobre el Brexit i Catalunya, Esteban ha considerat que ha de ser el primer ministre espanyol qui doni els primers passos per buscar una solució al conflicte català. “Tots han de donar passos, però vostè senyor president té una posició i una responsabilitat especial”, li ha remarcat.

En aquest sentit, ha retret al líder socialista que fins ara s’ha limitat a fer “gestos” malgrat que calen propostes concretes”, més enllà de la “retòrica buida” i de mostrar “bon tarannà”. “Ni uns ni altres poden seure a esperar que les coses vagin succeint”, ha alertat. A més, ha advertit que si Sánchez manté aquesta posició només contribuirà al deteriorament de la política i del benestar dels ciutadans.

Dit això, ha assegurat a Sánchez que “encara és a temps” per intentar trobar una solució al “problema complex sense majories” de Catalunya. Una qüestió que, al seu parer, “només pot arreglar-se a través de la negociació política, generositat, visió de futur i rebuig al dogmatisme”. Esteban ha apuntat que la Constitució és prou ambigua per trobar solucions, si es part d’“interpretacions imaginatives pactades”.

El portaveu del PNB ha criticat que alguns “joves líders polítics” reneguin de l’apaivagament i advoquin pel pal i la repressió. Per Esteban, la solució ha passa per intentar convèncer a través de la reflexió, la moderació i la generositat, mai per la força i la coacció, que “no contribueixen en absolut a solucionar els problemes, sinó a enquistar-los”.

El polític basc ha fet una crida a la moderació i ha avisat que seria un “gran error” que a Catalunya s’intentessin controlar els carrers “per la força”. “No és raonable que una minoria que intenta controlar el carrer i impedir tot acord s’imposi sobre les institucions democràticament elegides”, ha opinat.

Esteban ha explicat que a Euskadi ja van viure “intents d’alguns” de controlar els carrers generant “tot el caos possible” i el “com millor, pitjor”. “No voldria que els passés això als amics catalans”, ha apuntat.

Segons ell, seria “un greu error”, tan gran com que s’ignori que una part “importantíssima” de la població vol més autogovern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona