Política

El Constitucional manté la suspensió de Puigdemont

El tribunal no decideix encara si la mesura de Llarena s’adiu amb la Constitució

Tornen a denegar la llibertat a Sànchez, Turull i Rull

El ple del Tribunal Constitucional (TC) manté, per unanimitat, la suspensió dictada pel Tribunal Suprem de les funcions de diputats al president de la Generalitat exiliat, Carles Puigdemont; l’exvicepresident empresonat Oriol Junqueras, els exconsellers Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull, i l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez.

El ple del TC encara no ha decidit sobre si és o no constitucional la suspensió dels diputats, però rebutja revocar la decisió de l’alt tribunal, tal com sol·licitava el recurs d’un grup de particulars, encapçalat per l’escriptor Jaume Cabré, perquè considera que no és el moment processal per fer-ho, ja que accedir a anul·lar les resolucions del Suprem “equivaldria a anticipar una eventual sentència estimatòria del recurs d’empara”.

Els recurrents demanaven que, mentre el ple abordava de fons l’assumpte, dictés una mesura cautelar i suspengués les resolucions del Suprem amb què Pablo Llarena intentava eliminar –amb l’aval posterior de la sala d’apel·lacions– del panorama polític els diputats en qüestió, que avui són a l’exili o a Lledoners. En el recurs, el grup de particulars plantejava que la suspensió de la seva acta vulnera drets fonamentals com ara el de participació política, llibertat ideològica, llibertat d’expressió, dret d’associació i presumpció d’innocència.

D’altra banda, el Suprem ha denegat un cop més la posada en llibertat de Sànchez, Turull i Rull –en vaga de fam per l’obstruccionisme del TC– perquè considera que no han variat les circumstàncies per les quals es va dictar la presó preventiva.Tots tres al·legaven que sí que han canviat amb la presentació dels escrits d’acusació ja que, entre altres qüestions, se’ls vulnera el dret de ser iguals davant la llei: la fiscalia demanava més anys per al major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero –que està en llibertat– a l’Audiencia Nacional que l’advocacia de l’Estat per a ells al Suprem.

El confinament de Carrasco continua

Tamara Carrasco haurà de continuar confinada a Viladecans, al Baix Llobregat. L’Audiencia Nacional ha reiterat la prohibició a la membre d’un CDR de sortir del seu municipi de residència com a mesura cautelar. La jove havia demanat ampliar el seu radi de mobilitat al conjunt de Catalunya, però el tribunal li recorda que està investigada per fets “greus”, com desordres públics, i que actualment ja pot anar al metge o a treballar fora de Viladecans, a més de poder demanar permisos puntuals per altres motius, segons va avançar ahir Catalunya Ràdio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona