Política

Torra torna a apostar per un diàleg “sincer” i “sense por” amb l’Estat per trobar una sortida a l’actual situació

El president remarca que a Catalunya “no hi ha un problema de convivència, sinó de democràcia i respecte pels drets humans”

Quim Torra considera que, malgrat les diferències ideològiques, “estem condemnats a entendre’ns”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha tornat a reclamar un diàleg amb l’Estat que sigui “sincer” i “sense por” per desencallar l’actual situació. Torra ho ha dit després que aquest dissabte el president de l’Estat, Pedro Sánchez, hagi exigit un diàleg “seré, moderat i sensat” per construir més cohesió .

El cap de l’executiu català ha fet aquestes declaracions en la cerimònia de cloenda de la ciutat de Manresa com a Capital de la Cultura Catalana, on també ha advertit que Catalunya “no té un problema de convivència, sinó de democràcia i manca de respecte als drets humans i les llibertats”.

Així mateix ha apostat per “construir ponts” deixant a banda les diferències ideològiques: “Tots, tots, estem d’alguna manera condemnats a entendre’ns per resoldre-ho”, ha apuntat, fent una referència expressa a “independentistes, federalistes i autonomistes”.

En aquesta línia, ha considerat que cal teixir ponts “de diàleg i entesa” sobre els grans consensos que comparteix el 80% de la societat catalana i que des del seu punt de vista es centren en “no reconèixer la monarquia espanyola com una institució pròpia, estar en contra de la repressió envers els polítics empresonats i apostar pel dret a l’autodeterminació per resoldre la situació”. El president ha considerat que l’escenari actual exigeix “dedicar tots els esforços a trobar una sortida”.

Quim Torra ha fet aquestes declaracions en la cerimònia que ha posat punt i final a l’any de Manresa com a capital de la Cultura Catalana. Torra ha aprofitat per recordar els presos independentistes i ha fet una menció especial als que estan duent a terme una vaga de fam. Així mateix, ha expressat el seu suport a Jordi Turull, que divendres va ingressar a la infermeria del centre penitenciari de Lledoners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona