Política

Salt preveu destinar 80.000 euros al pla educatiu el 2019

El document es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC i IpS-CUP), el PSC, CiU, Canviem Salt i els regidors no adscrits del PDeCAT

En el ple d’ahir també va prosperar el nou ROM

“Una de les idees fonamentals és que es tracta d’un projecte fet per tots i que és per a tohtom.” El regidor de Salt Fermí Cunill (ERC) va definir així el pla educatiu de la vila, que va ser aprovat en el ple d’ahir. En l’elaboració del seu contingut hi han treballat els directors dels centres públics i concertats, la plataforma ciutadana SaltT’educa, tècnics de l’Ajuntament i la Taula per a l’Educació, integrada pels 21 regidors. Ara que ja està enllestida tota la seva part redaccional, Cunill va anunciar el compromís de l’equip de govern (ERC i IpS-CUP) de preveure una partida de 80.000 euros per començar a desplegar-lo. Aquest import s’inclourà en el pressupost municipal del 2019: 30.000 euros es destinaran a la contractació d’un nou tècnic que ajudi a implantar-lo; 30.000 més seran per a diversos dels projectes que inclou el document, i 20.000, per a inversions de millora als centres escolars.

Marca identitària

El pla educatiu 2019-2025 es va aprovar amb els vots a favor d’ERC, IpS-CUP, CiU, Canviem Salt, els tres regidors no adscrits del PDeCAT i el PSC (els socialistes van remarcar, però, que el seu vot era “un sí crític”, ja que tot i que pensen que el pla és molt interessant i realista, consideren que aquest mandat ja s’haurien pogut aplicar millores cabdals). Ciutadans es va abstenir i PxC hi va votar en contra.

El pla inclou més d’un centenar d’accions. Es vol trencar la segregació escolar i social; que es materialitzin millores als centres a mitjà termini; l’ampliació de l’oferta d’activitats d’estiu del Programa Juguem; enfortir la vessant educativa en el temps de lleure de l’hora del menjador; més recursos socioeducatius en la franja d’edat entre els 0 i els 3 anys; millorar l’orientació tant en la vida estudiantil com en la transició al món laboral; i reforçar la identitat de Salt com a vila acollidora i educadora, com a marca de poble.

L’alcalde, Jordi Viñas (ERC), va agrair la feina de les més de cent persones que des de l’octubre del 2017 han treballat en el pla. Va posar especial èmfasi en la comunitat educativa i amb els grups que ahir hi van votar a favor, ja que “s’ha buscat un consens perquè tothom se’l pugui fer sentir seu”. Viñas també va indicar que s’ha confeccionat amb la voluntat que sigui un pla “de llarga mirada” i que les propostes que inclou són tant per a dins com per a més enllà de les aules.

El pla té l’origen en una petició de SaltT’educa, que l’estiu del 2017 va demanar a l’Ajuntament l’elaboració d’un estudi per conèixer amb profunditat la realitat socioeducativa a la vila. El consistori va acceptar la proposta i es va realitzar la diagnosi, que va derivar després en el pla. Just després de la seva aprovació ahir, una representant de SaltT’educa va llegir un manifest. S’hi va destacar que el pla té la legitimitat d’haver estat elaborat de manera participativa per moltes persones que hi han posat el seu gra de sorra, el seu temps, que hi han aportat la seva experiència, coneixement i idees. Esperen que les mesures que s’han acordat no siguin esmenades amb posterioritat al Consell Escolar Municipal; van instar els diferents partits a fer una aposta clara pel pla; que s’inclogui en l’agenda política la necessitat d’un quart institut a la vila i que es posi una línia vermella a la massificació dels centres.

Contingut actualitzat

Ahir també es va aprovar el nou reglament orgànic municipal (ROM). El contingut s’ha adaptat a les noves normatives; s’ha incorporat l’obligació per part dels regidors de respectar i fer complir el Codi d’Ètica i Bon Govern de Salt i, en el darrer capítol sobre la participació ciutadana, queda regulat sobre paper la manera com els veïns i les entitats ciutadanes poden intervenir en el ple. En la votació, Cs es va abstenir, i també Canviem Salt (el seu portaveu, Wilder Palacio, va dir que hi troba a faltar “un reglament amb mètodes de partició fora del ple, ja que aquest és un acte eventual”). Amb tot, el nou ROM va ser aprovat amb els vots a favor d’ERC, IpS-CUP, PxC, el PSC, CiU i els tres regidors no adscrits del PDeCAT.

LA XIFRA

5
eixos té el pla educatiu 2019-2025 de Salt. Dins d’aquests grans paraigües, es plantegen 111 accions.

LA FRASE

Avui és un gran dia. Amb aquest projecte Salt guanya en l’àmbit educatiu, un tema cabdal en la societat
Fermí Cunill (ERC)
regidor d’educació a SALT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia