Política

El secretari s’oposa als llocs de treball de Santa Coloma

Pel funcionari municipal, l’acord entre l’equip de govern i el comitè d’empresa, ratificat en el ple, podria ser “nul”

El ple d’ahir va aprovar, de manera inicial i amb polèmica, la relació valorada dels llocs de treball de l’Ajuntament. L’acord entre l’equip de govern (ERC i MES), que va rebre el suport de la CUP i el PSC, i el comitè d’empresa de l’Ajuntament podria ser “nul de ple dret”, segons un informe negatiu del secretari, que no era a la sessió perquè està de baixa.

La relació hauria de permetre que de 150 empleats de l’Ajuntament, 122 podrien passar a cobrar més gràcies a les noves condicions, va detallar l’alcalde i regidor d’Hisenda. “Lamento que hi hagi aquest informe negatiu”. Segons Martí, si el consistori tingués en compte el dictamen del secretari, les negociacions haurien de tornar al principi. El batlle va exposar que membres del comitè d’empresa li havien expressat ahir mateix que veien bé que l’aprovació dels llocs de treball fos inclosa en l’ordre del dia del ple.

Després d’haver tancat l’acord amb els representants dels treballadors, l’equip de govern havia dut el document perquè el secretari i la interventora el valoressin. A Martí el va sorprendre l’informe del secretari. Segons una consulta feta per l’alcalde al Departament d’Interior, la conseqüència “només la podria fixar un jutge”.

El portaveu de CiU, Carles Roca, va exposar que troba “esperpèntic” que l’equip de govern dugués a ple la relació laboral, havent-hi l’informe del secretari. El funcionari exposa que la relació podria no ser “aplicable” i “impossible de dur a terme”, segons va revelar la regidora de la CUP Sylvia Barragán. L’edil cupaire es va queixar que el 15 de febrer de 2016 l’Ajuntament hagués allargat la confiança en el secretari fins al 2021, “cosa que provoca malestar als despatxos de la primera planta [de l’ajuntament]”.

“Un salt al precipici”

Carina Planiol (CiU) va dir que si un jutge admet a tràmit la impugnació dels llocs de treball i ho tomba, els empleats hauran de tornar els diners cobrats de més. “Això és un pols entre el secretari i l’equip de govern i decidir sense tenir en compte les conseqüències. Això és fer un salt al precipici.”

LA XIFRA

5,3
milions
preveu ingressar l’equip de govern en impostos directes, incloent-hi l’IBI amb la regularització cadastral.

La CUP salva el pressupost

Després de les discussions per la relació de llocs de treball, el pressupost per al 2019 va ser salvat in extremis. L’equip de govern, d’ERC i MES, que està en minoria, va tirar endavant els comptes per al 2019 (12.111.178,43 euros) gràcies a l’abstenció de la regidora de la CUP. Els 8 vots a favor (7 d’ERC i 1 de MES) van quedar igualats als 8 en contra (7 de CiU i 1 del PSC). Va caldre votar dos cops, i el vot de qualitat de l’alcalde va desfer l’empat. Barragán (CUP) va justificar l’abstenció perquè pugui ser efectiu l’increment de sou de la relació de llocs de treball aprovada. Als 12,1 milions, cal afegir-hi els comptes del geriàtric Sant Salvador d’Horta (2.065.964,92 euros). És un pressupost gairebé calcat al del 2018 (12,2 milions).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona