Política

El PP demana que el Parlament insti Torra a dimitir de president

Els populars volen que el ple rebutgi el “suport” del Govern als “grups radicals vinculats als CDR”

El Partit Popular (PP) ha proposat aquest dimecres al Parlament que expressi el seu rebuig “al suport i a l’empara” que considera que fa el Govern de la Generalitat dels “grups radicals vinculats als CDR” i de les seves “accions violentes”.

A dos dies del 21-D, quan es preveuen mobilitzacions per la celebració del Consell de Ministres a Barcelona, els populars també han demanat a la cambra que “condemni” els actes “violents” i “intents de coacció” de grups —segons ells “vinculats a forces amb representació parlamentària”— envers altres grups de la cambra. Amb aquesta proposta de resolució, el PP vol que el Parlament se situï a favor de “la llibertat d’expressió i manifestació, de les institucions democràtiques i sectors socials i econòmics de Catalunya”.

Al mateix text, els populars també requereixen els diputats de la cambra que “reprovin” el president del Govern de la Generalitat, Quim Torra, i l’instin a “dimitir” del càrrec. La proposta arriba després que, segons afirmen, s’ha constatat la “deriva irresponsable” del president amb “paraules de suport i comprensió cap a grups violents que posen en perill la cívica convivència dels catalans i l’apel·lació a conflictes bèl·lics de trist record com a via per aconseguir la independència”.

Sobre la “convivència” a Catalunya, els populars demanen a la mateixa proposta de resolució que el Parlament manifesti la seva “preocupació” per la “divisió” de la societat catalana que consideren “derivada de la política de confrontació” que haurien desenvolupat els darrers governs de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia