Política

Albert Bramon

Suavitat per concretar

El nou representant de l’Estat a Girona vol rebaixar les tensions amb l’Ajuntament de la ciutat i desencallar projectes pendents, però sense resultats

L’Estat desatén la demarcació: ajorna la duplicació dels trams pendents de l’N-II a l’Alt Empordà i no fa del port de Palamós un espai Schengen

Fins que Pedro Sánchez continuï sent president del govern espanyol, Albert Bramon (Sant Joan les Fonts, 1956) hauria de ser el subdelegat del govern espanyol a les comarques gironines. Bregat en l’activitat política durant quatre dècades, sobretot a Olot, Bramon va ser nomenat el 25 de juny i, per tant, fa tot just mig any que intenta suavitzar les tensions amb l’Ajuntament de Girona i la demarcació en ple procés independentista.

Bramon relleva Juan Manuel Sánchez-Bustamante (PP), que va tenir un paper secundari en la discussió entre l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i l’anterior delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo. La seva intenció de suavitzar les coses, però, no s’ha concretat.

A l’octubre, el nou subdelegat es va erigir en mediador entre la ciutat i l’Estat per posar fil a l’agulla als projectes pendents a Girona després de l’arribada del TAV. Però l’Ajuntament li retreu que no hagi obtingut resposta a una carta de fa dos mesos, en què li demanava aclariments sobre la plaça Espanya, el sud del parc Central i Mas Gri.

El 24 de novembre, Bramon va acompanyar el ministre de Foment, José Luis Ábalos, en la inauguració del tram de l’A-2 Sils-Maçanet de la Selva, on l’Estat ha trigat 47 mesos a completar 2,75, Km d’obres. Encara hi ha sis trams pendents de l’N-II a l’Alt Empordà per desdoblar, però Foment no ha donat dates i, per tant, caldrà continuar esperant (a no desesperar-se). El desdoblament íntegre (93 quilòmetres) havia d’estar completat el 2007, segons havia anunciat el PP.

Recentment, l’Estat també s’hi ha lluït en relació amb el port de Palamós. El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, considera que no és necessari que les instal·lacions portuàries palamosines siguin frontera Schengen, cosa que el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé; l’alcalde del municipi, Lluís Puig, i la Generalitat han criticat. La voluntat de Bramon de fer-se entendre, però, no pot contrarestar la inèrcia de Madrid a desatendre les necessitats de Girona. A més, Bramon ha expressat dubtes sobre la conveniència del baixador del TAV a l’aeroport de Vilobí d’Onyar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona