Política

Vox condiciona el suport a la investidura de Moreno a què PP i Cs es desdiguin dels compromisos contra la violència de gènere

Rivera rebutja les amenaces del partit ultra i avisa que “la llibertat i la igualtat no es negocien”

Iceta demana evitar que “l’extrema dreta” pugui decidir sobre les institucions

El partit ultradretà Vox ha avisat aquest dimecres que no donarà suport a l’acord d’investidura de Juanma Moreno a la presidència andalusa si PP i Cs no eliminen del seu programa de govern les mesures destinades a impulsar la llei andalusa 7/2018 contra la violència de gènere.

El diputat de la formació d’extrema dreta al Parlament andalús Francisco Serrano ha anunciat a través de les xarxes socials que no acceptaran les mesures consensuades per PP i Cs en aquest àmbit. I és que, al seu parer, se sotmeten a la “dictadura de gènere” de PSOE i Podem. “On és el canvi”, s’ha preguntat.

El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha defensat des de Granada que cal derogar les lleis que “atempten” contra la “llibertat” i la “igualtat” dels espanyols o que “han conculcat els drets d’una part de la població, en aquest cas els homes”. Segons ell, lleis com la que estableix mesures contra la violència masclista “atempten contra la Constitució i la convivència”.

En aquest sentit, ha avançat que lluitaran per “substituir-les per unes lleis que tractin de veritat amb igualtat tots els espanyols, amb independència del lloc on visquin o de si són homes o dones”.

Rivera respon que “la llibertat i la igualtat no es negocien”

El líder de Cs, Albert Rivera, ha volgut deixar clar en un missatge a les xarxes socials que impulsarà el pacte contra la violència masclista malgrat les amenaces de Vox.

En un missatge al seu compte de Twitter, Rivera ha afirmat que “lluitar contra la violència masclista amb recursos i mesures perquè ningú abusi d’una dona no és una opció, és una obligació per a tots”. “Vam signar el pacte d’Estat i l’aplicarem a Andalusia i a totes les CCAA que governem”. “La llibertat i la igualtat no es negocien”, ha sentenciat .

Iceta

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat que s’eviti que l’extrema dreta sigui decisiva. En un missatge a les xarxes socials, el dirigent socialista ha defensat que s’ha de respectar que un partit tingui representació parlamentària, perquè molts ciutadans així ho han decidit. Però ha afegit que una altra cosa és permetre que l’extrema dreta decideixi sobre les institucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral: “Triem entre qui aposta per retallades i els que apostem per invertir”

OLOT

Vergés crida a votar “l’única llista independentista que pot guanyar les eleccions”

GIRONA
estats units

Stormy Daniels detalla al jutge la seva relació sexual amb Trump

barcelona
Guerra a Gaza

Reprenen al Caire les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona

La CUP incorpora deu propostes d’entitats sobre mobilitat a la regió de Girona

GIRONA
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona
guerra a Gaza

La presa del pas de Rafah talla l’entrada d’ajuda a la Franja

Barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA