Política

ERC i el PDeCAT reclamen un ple extraordinari per reprovar la gestió de Colau en matèria de seguretat

Els dos grups demanen canviar les polítiques de seguretat de Colau i proposen dotar la Guàrdia Urbana de més recursos

Valls critica que la “inacció” i la “permissivitat” del govern municipal han desbocat els índexs de delinquència a la ciutat

Els grups del PDeCAT i ERC a l’Ajuntament de Barcelona han registrat aquest divendres una petició conjunta per celebrar un plenari extraordinari per reprovar la gestió del govern municipal en matèria de seguretat, de prevenció i de Guàrdia Urbana. La petició arriba l’endemà que el baròmetre municipals situés la inseguretat com el principal problema de la ciutat.

A banda de reprovar l’equip de govern, els dos grups volen que el ple serveixi per instar Ada Colau a canviar les seves polítiques municipals en aquest àmbit, que segons ells, “s’han demostrat clarament ineficaces”.

En aquest sentit, volen sotmetre a votació del plenari una proposta per dotar la policia municipal “dels recursos humans, materials i de formació necessaris”.

Així ho han explicat en roda de premsa conjunta el president del grup del PDeCAT, Xavier Trias, i el portaveu d’ERC, Jordi Coronas. Tots dos han defensat l’esperit “propositiu i constructiu” de la mesura.

La decisió dels dos grups arriba l’endemà que es fes públic el baròmetre municipals, “que posa en grans dificultats” a Ada Colau, segons Trias. El regidor demòcrata ha destacat que el 60% dels enquestats considera que la ciutat de Barcelona ha empitjorat l’últim any. Segons ell, Colau “no ho fa bé, no té les idees clares i no té clar que ha de fer la Guàrdia Urbana ni en convivència ni en seguretat”. “Des del primer dia hem insistit que no es feien les coses ben fetes”, ha reivindicat.

L’exalcalde ha alertat que la seguretat és la que “dona prestigi o desprestigi a la ciutat” per la qual cosa, segons la seva opinió, és “gravíssim” que el baròmetre semestral presentat ahir la marqui com la principal preocupació per al 21% dels barcelonins, 15 punts més que fa sis mesos.

De la seva banda, Coronas ha defensat que la petició no busca generar “alarma social” o “per fustigar l’alcaldessa” sinó perquè creu que “realment hi ha una qüestió que hem d’abordar amb amplitud de mires”. “No es tracta només de més policies i porres al carrer sinó que tenim un problema de model”, ha assegurat el regidor republicà.

Trias i Coronas han comparegut al costat de la presidenta dels republicans a l’ajuntament, Montse Benedí, i del regidor del PDeCAT Jordi Martí.

Segons fonts municipals, els dos grups tenen prou pes per tal que s’hagi de convocar la sessió extraordinària automàticament, en un termini de 15 dies.

Valls critica la “permissivitat” de Colau

L’exprimer ministre francès i candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls ha carregat aquest divendres contra la “política d’inacció” d’Ada Colau. Segons ell, la “permissivitat” de l’alcaldessa han desbocat “per complert” els índexs delictius de la capital catalana.

En un comunicat, Valls ha defensat que la percepció de la inseguretat com el primer problema dels barcelonins no es tracta d’una “alarma excessiva” ni d’una “manipulació” de la dreta. Al contrari, ha afirmat que és una realitat que afecta les persones amb menys recursos i les més vulnerables, com dones, gent gran i joves.

Valls ha lamentat que molts ciutadans “pateixen la violència diàriament” i ha qualificat de “despropòsit” de Colau “creure que una ciutat no ha de comptar amb presència policial al carrer”.

En aquest context, ha criticat la “falta de confiança” política de Colau amb la Guàrdia Urbana i l’ha titllat d’“injustificable”. “Amb aquestes credencials no hauria de pretendre continuar al capdavant de l’Ajuntament. La seva incapacitat per gestionar els problemes de la ciutat és tant latent com la seva demagògia”, ha opinat.

És per això que ha apostat per un alcalde que “assumeixi personalment” el lideratge de la política de seguretat de la ciutat, “amb totes les conseqüències”. “Davant de la delinqüència i la inseguretat, la resposta és la tolerància zero”, ha conclòs.

La inseguretat, negativa per a les inversions

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha avisat aquest divendres que la inseguretat personal “no deixa de ser” un “mal conseller” perquè hi hagi inversions i per a la seguretat i estabilitat política, jurídica i econòmica que reclama la patronal.

Després que el Baròmetre Semestral de Barcelona hagi detallat que la percepció d’inseguretat és la principal preocupació dels ciutadans de la capital catalana, Sánchez Llibre ha instat l’Ajuntament de Barcelona a “agafar les regnes” i “resoldre” el “desafiament” que està en la ment dels ciutadans.

“No és una bona notícia”, ha conclòs en declaracions als mitjans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona