Política

El PP es fa ressò d’un vídeo on un nen demana als Reis la mort de Pedro Sánchez

El PSOE condemna l’ocurrència i el govern espanyol ho portarà a la Fiscalia

Els populars ho retiren la publicació i demanen disculpes pel que qualifiquen d’“error” sense ànim d’“ofendre ni desitjar mal a ningú”

  • VÍDEO: 'Queridos Reyes Magos'

El Partit Popular ha difós a aquest dissabte a través del seu compte oficial de Twitter un vídeo suposadament humorístic publicat per un youtuber on fàcilment es pot interpretar que un nen demana la mort del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

El polèmic curt, realitzat per l’humorista Ignacio de la Puerta, està protagonitzat per un fill que llegeix al pare la seva carta als Reis d’Orient. “Estimats Reis Mags: El meu cantant preferit era Amy Winehouse i te la vas emportar. El meu actor preferit era Robin Williams i te’l vas emportar. El meu humorista preferit era Chiquito de la Calzada i també te’l vas emportar”, en referència a tres artistes traspassats en els últims anys. “Només t’escric aquesta carta per dir-te que el meu president preferit és...Pedro Sánchez”, afegeix el nen. El pare, tot i que en un primer moment sembla dissuadir el fill recomanant-li que no lliure la carta als patges reials, es queda el paper per fer enviar-lo directament per correus, per tal d’“evitar que s’extraviï”.

El PP ha penjat aquest matí el vídeo, que ja porta uns dies a les xarxes i suma més de 25.000 visualitzacions. Al migdia, el PSOE ha condemnat el missatge i ha exigit que es retirés. “Afortunadament, els partits polítics hi som per a alguna cosa més que par desitjar la mort del president del govern”, ha subratllat el Partit Socialista en un missatge a Twitter .

Poc després, es populars han esborrat la piulada i han demanat “disculpes” per haver penjat les imatges. La formació conservadora ha assegurat que ha estat “un error” i que no era la seva intenció “ofendre ni desitjar mal a ningú ”.

No obstant això, el vídeo ja havia provocat nombroses reaccions a les xarxes de partits i dirigents polítics.

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha demanat a la ministra de Justícia que traslladi a la Fiscalia General de l’Estat el missatge publicat aquest matí al compte oficial del PP a Twitter.

Segons fonts de La Moncloa, la Fiscalia haurà d’analitzar si el tuit és constitutiu de delicte i, en cas afirmatiu, procedir penalment contra els autors i els que n’han fet difusió pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona