Política

Torra inicia als EUA la gira per demanar “al món” la mediació per a Catalunya

L’alcalde de Boise, a Idaho, favorable al dret a l’autodeterminació i contrari a l’existència de presos polítics

El president visita avui Silicon Valley i Washington

El president de la Generalitat, Quim Torra, lluny del brogit de la discussió del pressupost, ha iniciat aquests dies als Estats Units amb més intensitat la seva croada per internacionalitzar el procés independentista, denunciar la situació dels presos polítics i buscar complicitats. Abans de la conferència que ahir a la nit havia de pronunciar a l’Institut Martin Luther King sobre la “lluita catalana pels drets civils i l’autodeterminació”, el cap de l’executiu català va assegurar a San Francisco la voluntat d’anar “arreu del món” a explicar “la gravetat de la situació política a Catalunya”, que requereix una “mediació internacional” davant la negativa del govern espanyol d’oferir una solució.

Davant l’imminent inici del judici contra la causa independentista, Torra va deixar clar que s’intensificaran més aquests viatges institucionals amb la voluntat de fer “d’altaveu internacional allà on puguem”, ja que considera que “el judici no és només contra l’autodeterminació, sinó també contra la democràcia”.

Els primers suports explícits els va rebre de l’alcalde de Boise (Idaho). Diumenge, el líder demòcrata d’origen basc David Bieter es va “mostrar partidari del dret a l’autodeterminació de Catalunya” i va considerar “inconcebible que els presos polítics siguin a la presó pel fet d’haver organitzat un referèndum”. Acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i de la delegada del govern als EUA, Victòria Alsina, Torra va atendre els mitjans davant del consistori del municipi, i va assegurar que “Bieter està molt al dia de la situació catalana”. En aquest sentit també va destacar la importància de la trobada “pel que pot significar de fer arribar el missatge al partit demòcrata arreu dels EUA”.

Després de la conferència d’ahir a la nit, convidat pel Clayborne Carson, president de l’Institut Martin Luther King, que el setembre passat va expressar el seu malestar per haver estat “citat erròniament” en unes declaracions recents sobre el sobiranisme català perquè “distorsionaven” el que va dir, el president català té previst mantenir avui reunions empresarials a Silicon Valley amb empreses amb directius catalans o que han invertit al país i, posteriorment, es dirigirà a Washington, on mantindrà contactes polítics amb membres del Congrés americà, amb grups think tank i amb representants d’organitzacions pels drets civils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona