Política

Arxiven les querelles contra Puigdemont i la jutgessa belga

L’Audiencia Nacional ha desestimat les querelles presentades per Vox i l’associació Movimiento 24Dos contra la jutgessa belga que va admetre a tràmit la demanda civil presentada per l’advocat Gonzalo Boye, en nom de l’expresident Puigdemont i els quatre exconsellers a l’exili contra el jutge del Suprem Pablo Llarena per falta d’imparcialitat en les seves resolucions i declaracions en públic. També es descarten les querelles contra l’expresident i els exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig.

En la resolució, coneguda ahir, la magistrada María Tardón afirma que no pot assumir la causa contra la jutgessa belga per falta de competència, i hi afegeix que és el mateix que hauria d’haver fet ella en considerar que “vulnera la integritat i la immunitat de la jurisdicció espanyola”, a més de compartir amb els querellants, que la voluntat dels demandants vol “desacreditar” Llarena. Pel que fa a la querella contra Boye i els excàrrecs, accepta que hi podria haver hagut un delicte de falsedat documental per la traducció al francès errònia d’unes paraules de Llarena, però el descarta perquè va ser rectificada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia