Política

JxCat exigeix que els presos puguin declarar en la comissió del 155

El portaveu adjunt de Junts per Catalunya (JxCat), Eduard Pujol,va exigir ahir des de Brussel·les que els presos citats a declarar en la comissió parlamentària del 155 puguin fer-ho “de manera telemàtica o presencial” i va indicar que si el Tribunal Suprem no els ho permet serà una “nova estafa a la democràcia”. “Els deixaran complir una obligació que tenen com a citats en aquesta comissió? Els permetran exercir un dret que tenen com a ciutadans per explicar-se?”, es va preguntar. D’altra banda, Pujol considera un “disbarat enorme” que la política espanyola reivindiqui “amb lleugeresa” que es torni a aplicar el 155. “Que deixin en pau Catalunya, que deixin en pau les nostres llibertats i els nostres drets, que no juguin amb un artefacte que ens ha fet molt mal. Prou”, va exclamar en declaracions recollides per l’ACN a la capital belga, on el grup parlamentari es va reunir amb el president Carles Puigdemont a l’hotel Marivaux per treballar l’estratègia a la cambra i les accions que es duran a terme durant el judici de l’1-O.

Sobre la candidatura a les municipals de Barcelona i el paper d’Elsa Artadi –que ahir no era a Brussel·les per motius “d’agenda”–, Pujol va explicar que la qüestió no es va abordar durant la reunió. En tot cas, està “convençut” que a Barcelona hi haurà una candidatura que representarà “molt bé aquells que creuen en la centralitat política que representa JxCat”. Segons el portaveu adjunt, tampoc no es va parlar de les eleccions europees. A la reunió del grup parlamentari s’hi afegirà avui el president, Quim Torra, i diferents consellers del govern, entre els quals està previst que hi assisteixi Artadi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els bombardejos israelians colpegen Rafah abans de l’anunciada ofensiva

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona