Política

estats units

La senadora Harris se suma a la cursa demòcrata a la Casa Blanca

La senadora Kamala Harris va anunciar ahir, aprofitant el simbolisme de la celebració del Dia de Martin Luther King als Estats Units, la seva intenció de competir per la candidatura demòcrata per a les eleccions presidencials de l’any 2020. “Presento la meva candidatura a presidenta dels Estats Units [...]. Estimo el meu país i aquest és un moment en el qual sento la responsabilitat de lluitar per qui som”, va dir Harris, de 54 anys, en un vídeo transmès per les xarxes socials. La senadora, filla de pare jamaicà i mare índia, va ser fiscal general de Califòrnia abans de guanyar el seu escó a la cambra alta del Congrés el 2016. “Veritat, justícia, decència, igualtat, llibertat, democràcia. Això no són només paraules, són els valors que com a nord-americans apreciem i estan totes en joc ara”, hi va afegir.

Harris va fer coincidir el seu anunci amb el Dia de Martin Luther King, festiu als Estats Units en record de l’activista pels drets civils. D’aquesta manera s’afegeix a la cursa per la candidatura demòcrata a les eleccions presidencials del 2020, a les quals ja han indicat la seva intenció de concórrer les també senadores Elizabeth Warren i Kirsten Gillibrand, així com l’exsecretari d’Habitatge, Julián Castro. La candidatura de Harris confirma el caràcter històric d’aquestes primàries demòcrates, les primeres en què més d’una dona competeix per la nominació del partit. De fet, ja han anunciat que s’hi presentaran quatre dones, fet que reforça el gir cap a una major diversitat de la política nord-americana.

El guanyador de les primàries demòcrates s’enfrontarà a l’actual president dels EUA, el republicà Donald Trump, que ja ha anunciat la seva intenció de presentar-se a la reelecció. Altres figures demòcrates sobre les quals s’especula que podrien presentar candidatura són el senador Bernie Sanders, el principal rival de Hillary Clinton en les passades primàries demòcrates; l’ex-vicepresident dels Estats Units Joe Biden, i el popular excongressista de Texas Beto O’Rourke.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Hazte Oír presenta una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses