Política

Reobren el cas del setge policial a la CUP

L’Audiència de Barcelona ordena que declari com a investigat per coaccions greus un cap del dispositiu

L’Audiència de Barcelona ha ordenat que es reobri la investigació del setge policial que van patir militants de la CUP a la seva seu del carrer Casp de Barcelona, que va estar envoltada durant sis hores per agents antidisturbis de la policia espanyola, el 20 de setembre del 2017, el mateix dia que agents de la Guàrdia Civil feien escorcolls judicials al Departament d’Economia i altres seus per escapçar el referèndum de l’1-O.

En una resolució, coneguda ahir, la secció desena –formada per les magistrades Montserrat Comas, Immaculada Vacas, i Magdalena Jiménez, la ponent– exposa que, certament, com demanava l’advocat de la CUP, Benet Salellas, cal practicar més diligències per dirimir si hi va haver un delicte de coaccions greus, castigat amb penes de fins a tres anys de presó. El motiu és que els agents van encerclar el local “del partit polític legal” (concepte que s’hi repeteix diversos cops), tallant els carrers Marina i Sardenya, i no hi deixaven entrar ningú. Per això, ordena a la titular del jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona que reobri la investigació, tancada el febrer del 2018, i citi a declarar com a investigat el cap de l’operació, que és un responsable de la brigada d’estrangeria, i com a testimonis dos agents més que van agafar el material de promoció de l’1-O de la CUP que hi havia al carrer i en unes furgonetes.

L’Audiència no hi veu, però, els delictes contra la inviolabilitat domiciliària ja que els agents no van entrar-hi, tot i que va ser per l’oposició de la CUP, ni contra la intimitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia