Política

Neix Guanyem Figueres per ser alternativa real de govern

Es presenta com un espai d’acció política d’esquerra que aixecarà el vol en l’assemblea constitutiva oberta

Guanyem Figueres va presentar-se ahir públicament amb la voluntat d’aglutinar forces d’esquerra, confluint en un nou espai d’acció política, que vol liderar “un nou projecte de canvi en clau social, democràtica popular i republicana”. Toni Garcia, de la CUP, va afirmar que Guanyem Figueres no és una coalició de partits ni una suma de sigles, sinó que és un “nou actor polític amb voluntat rupturista i transformadora”, i que el nou espai es presenta “ampli i participatiu”.

“Volem ser una alternativa real de govern perquè davant de la situació actual hem decidit guanyar”, va exposar. “Volem una Figueres més inclusiva i igualitària”, va afirmar Isabel Mateos (Som Alternativa), que va assegurar que “les polítiques municipals s’han de posar al servei de la ciutadania”. Va marcar també línies clares: “Pensem que les inversions públiques s’han de destinar a assegurar l’accés als serveis bàsics que afecten la ciutadania i, per això, apostarem per la progressiva municipalització dels serveis urbans i d’atenció a la tercera edat.”

Òscar Vergés, de CExF, va parlar de fer una Figueres participativa i transparent i va exposar que Guanyem Figueres farà una assemblea oberta en què es podrà validar el document de principis i el funcionament de la candidatura. Es farà el dia 8 de febrer als Caputxins a les vuit del vespre. S’hi presentarà també una proposta de primàries oberta. El cens d’electors es crearà i serà obert. Lluïsa Calvo (MES) va presentar el codi ètic, amb sous i mandats limitats, prohibició de la duplicitat de sous i independència econòmica. “No demanarem crèdits per a la campanya”, va dir. Va participar també en la presentació Maria Basora (La Forja).

LA DATA

8.2.2019
Assemblea oberta.
Aquest és el dia que es farà la trobada fundacional a l’auditori dels Caputxins.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia