Política

Cristina Vicens obrirà la llista renovada de JuntsXCat a Sant Feliu

El nou projecte parteix del llistó de primera força i sis edils que va deixar Joan Alfons Albó, tot i no poder governar

La renovació de sigles anirà acompanyada de noves cares a la llista guixolenca de Junts per Catalunya (JuntsXCat), que encapçalarà Cristina Vicens. La candidatura hereva de la darrera llista de CiU a l’Ajuntament de Sant Feliu concorrerà el 26-M amb el llistó alt: els sis regidors i la condició de primera força assolits per Joan Alfons Albó. Però l’exalcalde no repetirà i Vicens, de 31 anys, ha estat l’única aspirant al procés local de primàries per escollir cap de cartell.

L’assemblea local va donar llum verd, ahir al vespre, a la nova candidata, politòloga de formació, docent d’administració i finances i amb experiència entre el 2011 i el 2014 al consistori guixolenc com a tècnica de desenvolupament local. Vicens, que també va dirigir el 2011 la campanya que va dur Albó a l’alcaldia, avançava ahir alguns dels eixos del programa, sobre la base de l’obra de govern del mandat 2011-2015 que “va quedar a mig fer” amb el govern actual –pel pacte entre TSF, ERC i el PSC–. I entre els girs respecte a l’actual executiu, incidia en la “sostenibilitat”, tot apostant per un “projecte cultural propi que recuperi el sentiment de pertinença ganxó i sigui complementari a la marca Thyssen com a segell de ciutat cultural” i defensant que han “eixamplat la base cap a l’esquerra”, amb propostes que conciliïn “el benestar dels ciutadans sense deixar de ser atractius per als visitants”.

Renovats i transversals

Pel que fa a la llista, que encara no fan pública, el partit aposta per cares noves, com ara la probable entrada de David Novi, fins ara president de Guíxols Comerç i Turisme, que dijous va renunciar al càrrec per concórrer als comicis. Vicens destacava que des de la tardor un grup d’“una seixantena de persones” treballa en diverses sectorials i que prioritzaran l’experiència professionall dels noms. El president del PDeCAT, David Bonvehí, va traslladar el suport de la direcció nacional a la nova candidata i a l’esperit d’anar “més enllà del partit”.Bonvehí va donar algunes pistes sobre les candidatures perfilades al Baix Empordà, amb continuïtat de molts noms convergents en les alcaldies consolidades, diverses novetats i aliances amb formacions locals, com ara amb Compromís a la Bisbal i amb Junts a Torroella. El president del partit va donar suport a la feina feta a la comarca pel president baix-empordanès, Carles Salgas, i va aspirar a superar el nombre de candidatures de CiU al conjunt de Catalunya, al voltant de 850 al 2015, amb la vista posada al maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona