Política

La fiscal general de l’Estat sosté que no calen observadors

Segarra afirma que la retransmissió del judici garantirà la “transparència”

El trasllat dels presos, sense data

La fiscal general de l’Estat, María José Segarra, va defensar ahir la “transparència” del judici contra els independentistes catalans i davant la petició de les seves defenses i d’entitats de juristes i de drets humans que acudeixin observadors internacionals al Tribunal Suprem va emfatitzar: “Televisat i en directe. No podem oferir res més.” Precisament, avui les sis entitats catalanes impulsores de la plataforma International Trial Watch presenten a Madrid els acadèmics de l’Estat espanyol i representants internacionals que han acceptar seguir el judici a l’alt tribunal català per després fer informes tècnics.

Segarra va fer aquestes manifestacions als periodistes després d’un esmorzar informatiu de la secretària d’estat de Seguretat, Ana Botella, organitzat per Executive Forum España. La fiscal general de l’Estat va insistir que la justícia espanyola és “plenament respectuosa amb les garanties de tots” i va recordar que el judici s’oferirà amb una retransmissió en directe. “Dubto que es pugui oferir més transparència”, va recalcar. “A part d’això –hi va afegir–, qualsevol pot pretendre elevar el to d’aquesta supervisió internacional, però el judici serà televisat i en directe. No podem oferir res més.”

Respecte a la possibilitat que es produeixin moltes notícies falses durant la vista, Segarra va admetre com a “evident” que en un judici tan mediàtic “hi haurà molta informació i desinformació”. I hi va afegir que des de la fiscalia s’intentarà ser “com més diàfan millor perquè s’entenguin els posicionaments en cada moment”.

Botella, per la seva banda, es va referir al judici en el col·loqui posterior a la seva conferència i va assegurar que encara no han comunicat al Ministeri de l’Interior la data exacta de l’inici de la vista i, per tant, quan han d’estar els presos als penals de Madrid per comparèixer davant del tribunal. El Tribunal Suprem, però, va demanar a Interior, la setmana passada, de disposar dels nou presos polítics a partir de 5 de febrer. De tota manera, el trasllat, segons la número dos d’Interior, es farà “de la millor forma possible”, amb la “màxima normalitat i seguretat, com es fa sempre”, i respecte a la “dignitat” de les persones.

LA XIFRA

11
h d’avui. Es presenten
, a l’espai Ecooo de Madrid, els observadors internacionals pel judici al Suprem.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia