Política

Jordi Soler vol revalidar l’alcaldia a Calonge

El veterà polític, que va arribar a l’alcaldia el 2003, es presentarà amb Junts per Calonge i Sant Antoni

Jordi Soler aspirarà a revalidar l’alcaldia a Calonge i Sant Antoni, aquesta vega com a candidat de Junts per Calonge i Sant Antoni, un cop l’assemblea del PDeCAT l’ha elegit. Soler destaca la ferma voluntat de treballar pel municipi: “Ara és l’hora d’encarar nous projectes i de desenvolupar els que ja fa temps que treballem.”

Aquest veterà i experimentat polític va arribar a l’alcaldia el 2003 com a candidat de CiU. Soler, tot i no guanyar, va obtenir tres regidors dels tretze que formaven el consistori. Soler va posar fi a l’època de Josep Roselló i va encetar una etapa apostant per l’entesa i diàleg. Soler va fer valdre llavors els tres regidors per arribar a una entesa amb dos grups locals, la Coordinadora Calongina i el grup AMICS, en un mandat gens plàcid. El 2007 va guanyar les eleccions i va ampliar la representació arribant a quatre regidors. Un pacte entre el PSC, el partit de Josep Roselló i SAI va donar l’alcaldia al candidat socialista, Antoni Esteve. Un govern que no es va consolidar perquè el grup de Josep Roselló es va trencar al cap de poc temps. Nou mesos més tard Soler va obtenir suficients suports per tirar endavant una moció de censura que li va retornar l’alcaldia, amb el suport d’ERC i d’un regidor no adscrit. Aquell va ser un moment clau que va permetre de consolidar la figura de Soler i inflar pit per la feina feta. El 2011 la candidatura de Soler va aconseguir set regidors dels 17 que tenia el consistori i va repetir govern amb ERC.

A les següents eleccions, el 2015, la candidatura de Soler va perdre un regidor i va passar de set a sis, mentre que el seu soci de govern, ERC, treia rèdits de l’acció de govern i passava de dos a cinc regidors. És llavors quan Soler va apostar per l’entesa i pel pacte i va arribar a un acord amb nous socis de govern: el PSC, Compromís per Calonge i Sant Antoni i el PP.

Jordi Soler i Casals va néixer a Vulpellac l’any 1960 i és advocat, llicenciat en dret per la UAB. És vicepresident tercer del Consell Comarcal del Baix Empordà i responsable de les àrees d’Hisenda, Patrimoni, Serveis Informàtics, Oficina Comarcal d’Arquitectura i Urbanisme, Cadastre, Protecció civil i Sanitat. Des del mes de novembre de l’any passat és president del Consorci de la Costa Brava. És casat i té dos fills.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Feijoo acusa Sánchez d’haver pres el pèl als espanyols

Barcelona
política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona