Política

La jutge que va ordenar impedir l’1-O serà la ponent del judici a la mesa del Parlament al TSJC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya rep del Suprem la causa contra els cinc antics membres de la mesa i l’exdiputada de la CUP Mireia Boya

La Fiscalia els acusa de desobediència i l’acusació popular, d’organització criminal

La jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Mercedes Armas, que va ordenar a la policia impedir la celebració del referèndum de l’1-O, serà la ponent de la sentència del judici contra l’antiga mesa del Parlament.

El Tribunal Suprem (TS) espanyol va acordar separar del procediment principal contra el procés la causa contra sis imputats als quals la Fiscalia únicament acusa de desobediència, perquè siguin jutjats en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Així, el TSJC jutjarà els membres de la mesa del Parlament presidida per Carme Forcadell Lluís Corominas (PDeCAT), Lluís Guinó (PDeCAT), Anna Simó (ERC), Ramona Barrufet (PDeCAT)i Joan Josep Nuet (EUiA), a més de l’exdiputada de la CUP Mireia Boya.

Els sis encausats estan acusats de desobeir les ordres del Tribunal Constitucional que els obligaven a impedir qualsevol iniciativa que suposés desplegar el full de ruta unilateral independentista, plasmada en la declaració de ruptura que el Parlament va aprovar el 9 de novembre del 2015, com l’aprovació de les lleis de Referèndum i de Transitorietat.

L’acusació popular, exercida per Vox, els acusa, a més, d’organització criminal.

El lletrat de la Sala Civil i Penal va rebre aquest dilluns per correu certificat un sobre procedent de la Sala Segona del Suprem amb un disc dur extern de quatre terabytes de capacitat amb la “totalitat de les actuacions” de la causa especial contra els polítics independentistes, que ocupen 513 GB d’informació, distribuïts en 24.210 carpetes amb 149.363 arxius.

Seguin el torn i les normes de funcionament de la sala, s’ha assignat Armas com a ponent de la causa. Completaran el tribunal el president del TSJC, Jesús María Barrientos, i Carlos Ramos, un dels magistrats d’aquesta instància judicial.

Barrientos, en la qualitat de president del TSJC, i Carlos Ramos també van formar part del tribunal que va condemnar a l’expresident de la Generalitat Artur Mas a penes d’inhabilitació -que després va rebaixar el Suprem- per organitzar la consulta independentista del 9N.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona