Política

L’ANC demana “coherència estratègica” als independentistes en unes eleccions espanyoles

L’entitat reitera que no es pot esperar “res” de l’Estat i defensa que el “centre d’actuació” és al Parlament i no al Congrés

L’ANC ha demanat “coherència estratègica” als partits independentistes de cara a unes possibles eleccions espanyoles anticipades. En una roda de premsa a la seu de l’entitat, la seva presidenta, Elisenda Paluzie, ha remarcat que l’estratègia de l’Assemblea passa per no esperar “res” de l’Estat i entendre que la independència de Catalunya només se la guanyaran els propis catalans. “Les eleccions espanyoles s’han de jugar amb aquesta clau”, ha apuntat, tot i que ha negat que l’ANC es plantegi reclamar als partits independentistes que no es presentin als comicis. Sigui com sigui, Paluzie ha defensat que el “centre d’actuació” és al Parlament i no al Congrés.

Paluzie també ha celebrat que ERC i PDeCAT impedissin la tramitació dels pressupostos de l’Estat, ja que el govern espanyol, al seu parer, no ha fet cap oferta política per a Catalunya. En aquest sentit, la presidenta de l’ANC ha subratllat que els partits independentistes a Madrid han d’utilitzar “sempre” la seva “minoria de bloqueig”, també en una hipotètica nova legislatura al Congrés. El president espanyol, Pedro Sánchez, reunirà aquest divendres el Consell de Ministres, on previsiblement anunciarà una nova convocatòria electoral, que podria tenir lloc el 28 d’abril.

Campanya de 100.000 euros

D’altra banda, l’ANC ha concretat que destinarà un pressupost de 100.000 euros a la campanya internacional per denunciar el judici de l’1-O. D’aquests diners, l’entitat ja n’ha obtingut 25.000 amb donatius. l’Assemblea ha presentat el videoclip de la cançó ’Als teus ulls’, que el compositor i activista anglès Peter Gabriel ha cedit per a la campanya que defensa que l’autodeterminació “és un dret i no un delicte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia