Política

La comissió de la Sindicatura de Comptes manté la compareixença del síndic major però suspèn les votacions

L’absència de diputats de JxCat i ERC per les declaracions al judici de l’1-O fa que no hi hagi el quòrum suficient

La comissió de la Sindicatura de Comptes ha mantingut la compareixença del síndic major, Jaume Amat, prevista per aquest dijous al matí, però ha suspès les votacions per falta de quòrum per l’absència dels diputats de JxCat i ERC. Només hi han anat Narcís Clara (JxCat) i Mònica Palacín (ERC) per exposar els motius de les absències i han marxat just després que el síndic acabés la presentació dels informes, en protesta per l’inici de les declaracions dels presos al judici de l’1-O. D’altra banda, la representant de la CUP-CC, Maria Sirvent, tampoc ha assistit a la sessió. Avui dijous també hi havia previstes tres comissions més, la de Salut i la d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, que es van desconvocar dimecres al vespre; i la d’Empresa i Coneixement, que es manté per a la tarda.

A aquesta comissió només hi ha assistit un diputat de JxCat i una d’ERC, com a denúncia de “la situació excepcional”, com han explicat a les seves intervencions. Tant Palacín com Clara han apuntat que la decisió d’assistir a la comissió ha estat “per respecte” a la Sindicatura de Comptes, ja que hi havia prevista la compareixença del síndic major. Així, Clara ha esperat que acabés la presentació dels informes, mentre que Palacín ha marxat quan Oriol Junqueras, exvicepresident de la Generalitat, ha començat la seva declaració davant el Tribunal Suprem.

Palacín, que ha recordat que l’exvicepresident forma part dels actuals diputats del seu grup parlamentari, ha avisat que ERC no participarà de l’activitat parlamentària habitual mentre els acusats declarin, i ha assegurat que així “la veu ressonarà amb més contundència”. De la mateixa manera, ha afirmat que amb aquest judici “inquisitorial” només es busca “venjança i escarment”. De manera similar, Clara ha explicat que la decisió ha estat coordinada amb ERC, i ha assegurat que les “circumstàncies excepcionals” els “obliguen” a denunciar el judici “ignominiós”.

Algunes comissions s’han desconvocat

Per aquest dijous hi havia previstes quatre comissions. Dues d’aquestes, la de Salut i la d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, es van desconvocar el dimecres al vespre. La comissió de Salut està presidida per Assumpció Laïlla (ERC) mentre que la d’Acció Exterior està liderada per la diputada de JxCat Aurora Madaula.

D’altra banda, la comissió de la Sindicatura de Comptes que s’ha celebrat està presidida per Antonio Espinosa, de Cs. Per aquesta tarda també hi ha prevista la sessió de la comissió d’Empresa i Coneixement, amb la compareixença del secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, presidida per Laura Vílchez, també de Ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona