Política

ERC-MES de Girona s’abstindrà en el vot del pressupost

Ho fan a canvi de desencallar projectes que estan aturats

El govern necessita una abstenció més per aprovar-los

ERC-MES a l’Ajuntament de Girona s’abstindrà en l’aprovació del pressupost municipal per al 2019. “Per responsabilitat, facilitarem l’aprovació dels comptes a canvi de desencallar projectes importants i de dignificar algunes zones de la ciutat”, assegura la portaveu del grup, Maria Mercè Roca. Entre els projectes pactats entre el govern i ERC-MES hi ha la redacció del projecte d’un nou centre cívic per a Montjuïc; inversions urgents a la Devesa que en millorin la seguretat, el mobiliari i la il·luminació, i un nou espai d’esbarjo per a gossos, o l’inici de les actuacions al parc de les Pedreres per convertir-lo en un espai natural d’ús i gaudi ciutadà. Així mateix, es preveu un increment de la dotació per al manteniment i arranjament de voreres a diferents punts de la ciutat; adaptació amb criteris d’accessibilitat de tots els parcs de jocs infantils de la ciutat, tant pel que fa a l’accés com als jocs mateixos, i reordenació del servei de bus urbà per tal que una de les línies connecti els tres campus universitaris de Girona: Montilivi, Centre i Barri Vell. La coalició ha exigit al govern que aquests projectes s’executin aquest any, i es constituirà una comissió de seguiment entre els dos grups municipals (CiU i ERC-MES) a aquest efecte.

En tot cas, la regidora Maria Mercè Roca deixa clar que “aquests són els pressupostos de CiU, que reprodueixen el seu model de ciutat, i per tant no hi podríem votar a favor”. A més, explica que el govern municipal s’ha negat a negociar, “presentant els comptes a la premsa abans que als grups, traslladant-nos que ja estan fets i que només estan disposats a parlar de partides concretes”. Tanmateix, Roca expressa que “malgrat la irresponsabilitat del govern municipal, ERC-MES hem fet un esforç per la ciutat i hem estat disposats a negociar una abstenció”.

Tant sols falta el PP

Amb l’abstenció d’ERC-MES, el govern municipal tant sols li falta una abstenció per tirar endavant els pressupostos. Avui la portaveu del PP, Concepció Veray, farà públic el seu posicionament. És l’únic partit que encara no ho ha fet.

La CUP opta pel no

La CUP-Crida per Girona considera que el pressupost presentat pel govern municipal pretén “maquillar la inacció i la deixadesa del govern convergent als barris amb fins electoralistes”. És per això que la formació va anunciar ahir el seu vot en contra. La regidora Laia Pèlach explica que els cupaires van trametre un document amb 50 propostes, però que no hi ha hagut cap interès per part de l’equip de l’alcaldessa, Marta Madrenas, per arribar a un acord. Cal fer una aposta clara per les polítiques d’acció social per donar solucions a problemes estructurals com ara l’habitatge o la pobresa energètica, i per això proposen l’ampliació de partides ja previstes i la creació de noves partides com el pla local d’habitatge o el pla d’ampliació del parc d’habitatge social. També sol·liciten crear una partida per al pla d’acollida, augmentar els recursos per a projectes educatius, o preveure noves inversions als barris com ara partides d’inversió a Pont Major i l’Esquerra del Ter, o més recursos per al pla de millora de Torre Gironella i el pla especial de les Pedreres, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX