Política

Torra lloa la “brillant” defensa de Junqueras

El president de la Generalitat considera que els testimonis del vicepresident i el conseller destituïts desmunten el “cúmul de falsedats” de la causa

Assegura que el judici posa en evidència que es vol criminalitzar i perseguir “una ideologia democràtica, pacífica i no violenta”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha qualificat d’“excepcionals, valents i coratjosos” els testimonis de l’exvicepresident del govern Oriol Junqueras i de l’exconseller d’Interior Quim Forn en el judici de l’1-O.

En declaracions a Palma, on ha assistit al funeral de la filòloga Aina Moll, Torra ha qualificat aquest dijous de “brillant” la defensa que “votar no és delicte” que ha fet aquest dijous en el judici del procés l’exvicepresident català Oriol Junqueras. “El delicte és quan et peguen per anar a votar”, ha etzibat.

Torra ha destacat que “amb la veritat nua” els dos acusats han estat “capaços de desmuntar tot el cúmul de falsedats que aquesta causa arrossega”.

El cap del govern ha assegurat que el judici que des de dimarts se celebra al Tribunal Suprem “està despullant l’Estat espanyol”. Segons ell, s’està posant en evidència que és un procés que busca “criminalitzar una idea” i “perseguir una ideologia democràtica, pacífica i no violenta”. “Des del primer dia, aquest judici ha despullat l’Estat espanyol”, ha dit.

El president ha advertit que el govern denunciarà “cada dia” aquesta situació i aprofitarà tots els fòrums que se li ofereixin per seguir acusant l’Estat “arreu del país” i “arreu d’Europa”.

En aquest sentit, ha recordat que dilluns que ve ell mateix i el seu antecessor, Carles Puigdemont, oferiran una conferència a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les per criticar la vulneració del “dret nacional col·lectiu, del poble català, a la seva autodeterminació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona