Política

Puigdemont respon a Rivera que no voler donar “ni aigua” als adversaris polítics és propi “de dictadures”

El líder de JxCat considera que el líder de Cs vol que “alguns siguem ciutadans de segona i les nostres idees siguin criminalitzades”

Apunta que Sánchez no volia aprovar realment els comptes

El líder de JxCat, Carles Puigdemont, ha replicat aquest divendres al president de Cs, Albert Rivera, que utilitzar expressions com “no donar ni aigua” als independentistes és propi “de les dictadures i dels règims autoritaris”. “Em sembla que al diccionari de la democràcia no existeix”, ha dit Puigdemont al ser preguntat per les paraules de Rivera durant una firma de llibres.

En una atenció als mitjans a la Fira del Llibre de Brussel·les, el president ha admès que aquestes declaracions no li resulten estranyes “venint de Rivera”. Però s’ha mostrat convençut que “la majoria dels catalans no és que hi estem en desacord, és que estem disposats a donar molta aigua als adversaris”.

“El nostre model no passa per retirar l’aigua, o la paraula, als nostres opositors o adversaris polítics. Es tracta de garantir que tots tinguem aigua per poder fer política en igualtat de condicions”, ha subratllat.

En aquest context, ha denunciat que Rivera “vol que alguns siguem ciutadans de segona i que les nostres idees siguin criminalitzar”. Segons ell, el líder de Cs busca que el judici contra el procés que ha començat aquests dies al Tribunal Suprem “sigui més generalitzat” i hi hagi “més gent acusada per rebel·lió per les seves idees”.

Segons ell, però, Rivera “no se’n sortirà”. “Porta molt temps intentant-ho i ha fracassat. I estic convençut que després de les eleccions del 28-A el seu fracàs encara serà majúscul”, ha etzibat.

Apunta que Sánchez no volia aprovar els comptes

Preguntat per l’avançament electoral anunciat aquest matí pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, després de no trobar prou suports per tirar endavant els pressupostos, el líder de JxCat s’ha preguntat si el líder socialista realment aprovar els comptes. I és que segons ell, si Sánchez volia tirar endavant almenys la tramitació del projecte de llei “ho tenia fàcil”. Puigdemont ha recordat que el PSOE va votar juntament amb PP i Cs contra la possibilitat de votar les esmenes de devolució per separat. “Ell sabia que nosaltres no votaríem l’esmena del PP ni la de Cs”, ha apuntat.

Puigdemont ha constatat que la política espanyola viu una “crisi de campionat” després de tres eleccions en l’espai de menys d’una legislatura. El president ha advertit que “fins que el govern i els partits espanyols no entenguin que cal fer política, la inestabilitat presidirà sempre la política a Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia