Política

Erdogan en un retrat electoral

a Istambul, on hi ha comicis locals el 31 de març
TURQUIA

Més d’un miler de detinguts per vinculació amb el cop d’estat

REDACCIÓ

El govern del president turc, Recep Tayyip Erdogan, ha intensificat l’onada de repressió contra diferents col·lectius socials opositors, als quals responsabilitza de participar en la temptativa de cop d’estat que va patir el 2016 o de donar-hi suport. Aquest mes, ja s’han detingut a 1.200 persones en diverses operacions. En aquest sentit, ahir les forces de seguretat van començar la detenció de 299 persones, la majoria militars, en onze províncies de Turquia. Poc després, la fiscalia d’Ankara va ordenar una altra operació per detenir 52 membres d’un cos policial militaritzat, la Gendarmeria. Entre els detinguts, també hi ha metges i professors. La fiscalia els vincula amb el clergue islamista Fethullah Gülen, antic aliat d’Erdogan, però que ara el president i el seu partit responsabilitzen del cop d’estat. Des d’aleshores, s’han detingut 8.500 persones, entre les quals 150 generals.

D’altra banda, un tribunal d’apel·lació va confirmar ahir la pena d’un any i mig de presó per a set periodistes del diari crític amb el govern Cumhuriyet. Els acusen de vinculacions amb la guerrilla kurda del PKK i amb Gülen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia