Política

La Diputació, en contra de la judicialització de la política

S’aprova una moció que acusa l’Estat d’utilitzar la justícia per perseguir l’independentisme

L’ens es retira del Consorci d’Arts Escèniques Salt-Girona

La Diputació de Girona acusa l’Estat d’utilitzar la justícia per perseguir l’independentisme coincidint amb l’inici del judici per l’1-O. La moció, redactada pel PDeCAT i ERC, i que es va aprovar en el ple d’ahir amb els vots a favor de la CUP i IdS i l’abstenció del PSC, denuncia que la “judicialització de la política dificulta i bloqueja la situació política i social lluny d’oferir solucions”.

El text també demana que els poders espanyols respectin les decisions democràtiques del poble català i reclama la posada en llibertat dels dirigents independentistes. La Diputació ha expressat d’aquesta manera el seu suport als dirigents independentistes que aquests dies estan sent jutjats, i subratlla que són persones demòcrates i pacifistes i que la violència que es vol atribuir al moviment independentista és una invenció. “L’única violència que hi va haver l’1-O va ser la dels cossos policials espanyols, que van pegar a la gent pacífica que només volia votar”, recull la moció. Per tant, conclou el text, la fiscalia el que fa és “criminalitzar els més de dos milions de persones que aquell dia van defensar la democràcia amb el seu cos”.

Ajudes pels aiguats

D’altra banda, el ple també va aprovar per unanimitat les bases d’una línia d’ajuts de 600.000 euros per als ajuntaments afectats pels aiguats durant el segon semestre del 2018. Segons ha detallat el vicepresident primer, Fermí Santamaria, s’ha ampliat el termini fins al 15 d’abril com a període de facturació per poder facilitar la tramitació. També ha concretat que els aiguats del novembre i el desembre van afectar 124 ajuntaments i van causar uns danys valorats en 5,2 milions d’euros. Les bases estableixen una quantitat mínima de 1.000 euros i una màxima de 100.000 euros per a cada ajuntament amb la idea sobretot d’ajudar als municipis petits i mitjans.

Sortida de la gestió d’El Canal

La Diputació de Girona es retira del Consorci d’Arts Escèniques Salt-Girona, que gestiona El Canal. Es va crear el 2012 amb els ajuntaments de Salt i Girona com a entitats fundadores. El diputat de Cultura, Albert Piñeira, ha exposat els motius de la sortida dient que ja s’ha donat el primer impuls al centre d’arts escèniques i que ara toca retirar-se perquè les tasques d’organització i funcionament són responsabilitat dels dos ajuntaments. Tot i això es continuaran promovent les arts escèniques i donant suport a la viabilitat econòmica del projecte: la corporació ha incrementat un 25% l’aportació al consorci aquest any, que ha passat de 160.000 a 200.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona