Política

Valls demana al PSC que aclareixi si pactarà amb els constitucionalistes o amb Colau

El candidat a Barcelona crida a no “blanquejar” el separatisme

Valora positivament que Arrimadas vagi diumenge a Waterloo

El candidat a l’alcaldia de Barcelona i ex primer ministre francès, Manuel Valls, ha instat el PSC a “aclarir” si pactarà amb els constitucionalistes o amb Colau i ha afegit que l’alcaldessa “vol pactar amb els separatistes”. En una entrevista a la ‘Cope’, Valls ha afirmat que els “separatistes” voten mocions que diuen que la Constitució és antidemocràtica” i ha conclòs que “no es poden blanquejar els independentistes”. Així mateix, ha avisat que si “separatistes i populistes” guanyen a Barcelona convertiran la ciutat en una “plataforma internacional per reivindicar la independència”, tot assenyalant que la marca Barcelona és més potent que la marca Catalunya.

El candidat, que té el suport de Ciutadans, ha insistit que no serà alcalde si ha de pactar amb els populistes d’esquerra o de dreta o amb els separatistes. Fer això seria, segons l’ex primer ministre francès, perdre les seves conviccions i la seva ànima.

Valls considera que la vaga general d’aquest dijous contra el judici de l’1-O va “punxar” i ha apostat per no sortir del discurs constitucionalista i de les declaracions de Felip VI de fa dos dies, és a dir, defensar que la democràcia és respectar la llei.

“Ara més que mai és important no blanquejar els separatistes i no arribar a acords amb ells que posarien en perill l’ordre constitucional i jurídic espanyol”, ha afegit.

Per a Valls, aquest dijous en la jornada de vaga es va viure “violència” i ha acusat el president de la Generalitat, Quim Torra, de donar suport a “grups violents” tot augurant que “pot acabar malament”.

Arrimadas a Waterloo

Valls ha valorat positivament que la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, vagi aquest diumenge a Waterloo. Considera “important” que vagi a Bèlgica a dir que Espanya és una democràcia i que els independentistes no han respectat la Constitució. Preguntat per si creu que Arrimadas ha de fer el salt al Congrés en les pròximes eleccions del 28-A, Valls no s’ha mullat i s’ha limitat ha afirmar que Arrimadas és un “talent”: “La política espanyola la necessita però Catalunya també”, ha afegit.

Pel que fa a la política del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, respecte a Catalunya, ha considerat normal que dialogui amb el govern català en el marc d’unes “regles clares”. I és que, segons Valls, hi ha temes que no és poden discutir com és la independència i l’autodeterminació. Per això considera que quan Torra va entregar a Sánchez el document amb 21 propostes, s’hauria d’haver acabat el debat i el president espanyol hauria d’haver obert un diàleg amb els constitucionalistes i amb el principal partit de Catalunya, Ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia