Política

Poble Lliure s’incorpora a l’executiva del Consell per la República i participa en la primera reunió a Waterloo

Carles Puigdemont anuncia que presentaran “una proposta estratègica per culminar el procés d’independència”

Poble Lliure s’ha incorporat a l’executiva del Consell per la República i ha participat en la primera reunió presencial a Waterloo aquest dissabte al matí. L’expresident Carles Puigdemont ha donat la benvinguda a Guillem Fuster com a representant d’aquest corrent intern de la CUP que ha assistit a la trobada.

D’altra banda, Puigdemont ha anunciat que el Consell per la República presentarà “una proposta estratègica per culminar el procés d’independència”.

Després de la primera reunió presencial de l’executiva, Puigdemont ha assegurat que “ha arribat l’hora de formular quina és la continuació efectiva” de l’1 d’octubre”.

“Entenem que és una responsabilitat que podem assumir no des d’un espai partidista o sectorial, sinó des d’aquest espai de màxima transversalitat”, ha dit Puigdemont.

Puigdemont ha negat que amb aquesta estratègia comencin des de zero, si no que pretenen donar continuïtat a l’1-O i volen que sigui un pla “per aquesta etapa del procés d’independència”. De moment, el Consell per la República no s’ha marcat terminis per presentar aquesta nova estratègia i ha defensat la seva “legitimitat” per formular aquesta “proposta al conjunt de la societat catalana”.

D’altra banda, Puigdemont ha explicat que també estan “ultimant” les línies “concretes” del pla d’acció del Consell per la República que van presentar el passat desembre.

Convida Arrimadas a casa seva

L’expresident Carles Puigdemont ha convidat la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, a casa seva el diumenge. “Si vol dir-me alguna cosa que entri i m’ho digui a la cara”, ha dit aquest dissabte Puigdemont en relació a la visita que té prevista Arrimadas a Waterloo.

Així, el líder de Junts per Catalunya ha assegurat que la líder de l’oposició té “les portes obertes” per reunir-se amb ell, però ha avisat que ell no participarà de cap “xou mediàtic” a les portes de casa seva.

Puigdemont ha afirmat que la rebria amb “molt interès i respecte” per “debatre” sobre la situació a Catalunya.

“Si fa més de 1.300 kilòmetres, que faci 10 metres més i entri aquí”, ha indicat Puigdemont davant dels mitjans després de la primera reunió presencial del Consell per a la República.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia