Política

Brussel·les i Londres esperen arribar a un acord sobre el Brexit abans del 21 de març

La reunió de Juncker i May acaba amb “bons progressos” i continuarà amb una altra trobada entre la primera ministra i Barnier el dimarts

Brussel·les i Londres han acordat concloure les darreres negociacions sobre el pacte del Brexit abans de la cimera europea del 21 de març. La primera ministra britànica Theresa May i el president de la Comissió Europea Jean-Claude Juncker han mantingut una reunió “constructiva” i “amb bons progressos” aquest dilluns a Sharm El-Sheik, a Egipte.

En la trobada celebrada als marges de la cimera entre la UE i la Lliga Àrab, May i Juncker han discutit sobre les qüestions a la taula de negociació, entre elles les “possibles garanties addicionals” al pla de contingència irlandès, un dels punts més conflictius que rebutja part del parlament britànic. May viatjarà dimarts a Brussel·les per continuar les converses amb el cap negociador del Brexit per part de la UE, Michel Barnier.

Si bé tots dos líders han marcat el 21 de març com a data límit per tancar l’acord del Brexit, May va anunciar dissabte que la votació sobre el text a la Cambra dels Comuns serà el 12 de març. Si el Regne Unit no demana una pròrroga de la seva sortida de la UE, aquesta es faria efectiva a partir del 29 de març amb o sense un acord.

Moviments de l’oposició

Per la seva banda, el líder dels laboristes Jeremy Corbyn ha assegurat aquest dilluns que després de mantenir diverses reunions a Brussel·les amb Barnier, i amb el president espanyol Pedro Sánchez a Madrid, veu “clar” que el seu pla alternatiu per al Brexit “és creïble i podria ser negociat amb la UE”. Corbyn ha posat com a condició per votar a favor de l’acord de sortida negociat per May l’establiment d’una unió duanera amb la UE, però de moment la líder tory no ho ha acceptat i continua centrada en el problema irlandès que preocupa als unionistes del DUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona