Política

Brussel·les i Londres esperen arribar a un acord sobre el Brexit abans del 21 de març

La reunió de Juncker i May acaba amb “bons progressos” i continuarà amb una altra trobada entre la primera ministra i Barnier el dimarts

Brussel·les i Londres han acordat concloure les darreres negociacions sobre el pacte del Brexit abans de la cimera europea del 21 de març. La primera ministra britànica Theresa May i el president de la Comissió Europea Jean-Claude Juncker han mantingut una reunió “constructiva” i “amb bons progressos” aquest dilluns a Sharm El-Sheik, a Egipte.

En la trobada celebrada als marges de la cimera entre la UE i la Lliga Àrab, May i Juncker han discutit sobre les qüestions a la taula de negociació, entre elles les “possibles garanties addicionals” al pla de contingència irlandès, un dels punts més conflictius que rebutja part del parlament britànic. May viatjarà dimarts a Brussel·les per continuar les converses amb el cap negociador del Brexit per part de la UE, Michel Barnier.

Si bé tots dos líders han marcat el 21 de març com a data límit per tancar l’acord del Brexit, May va anunciar dissabte que la votació sobre el text a la Cambra dels Comuns serà el 12 de març. Si el Regne Unit no demana una pròrroga de la seva sortida de la UE, aquesta es faria efectiva a partir del 29 de març amb o sense un acord.

Moviments de l’oposició

Per la seva banda, el líder dels laboristes Jeremy Corbyn ha assegurat aquest dilluns que després de mantenir diverses reunions a Brussel·les amb Barnier, i amb el president espanyol Pedro Sánchez a Madrid, veu “clar” que el seu pla alternatiu per al Brexit “és creïble i podria ser negociat amb la UE”. Corbyn ha posat com a condició per votar a favor de l’acord de sortida negociat per May l’establiment d’una unió duanera amb la UE, però de moment la líder tory no ho ha acceptat i continua centrada en el problema irlandès que preocupa als unionistes del DUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia