Política

El Constitucional manté la suspensió dels diputats

El Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat la petició dels presos polítics Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull perquè els aixequés la suspensió temporal imposada pel jutge instructor del Suprem Pablo Llarena en relació amb la seva acta de diputats. Els magistrats confirmen per unanimitat la decisió del Suprem que al juliol els apartava de les seves funcions, d’acord amb l’article 384bis de la llei d’enjudiciament criminal. Per ara, l’alt tribunal no entra a valorar el fons del recurs. “Accedir a la suspensió sol·licitada equivaldria a anticipar una eventual decisió estimant el recurs d’empara i significaria no aplicar temporalment una norma de rang legal”, argumenten els magistrats.

D’altra banda, el ple del TC no ha admès, perquè el considera “prematur”, el recurs que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els exconsellers Clara Ponsatí i Lluís Puig –tots tres, exiliats– van interposar contra la interlocutòria de processament que el Suprem va acordar el 21 de març del 2018 per delictes de rebel·lió, desobediència i malversació. Els magistrats han aprovat per unanimitat una resolució redactada per Cándido Conde-Pumpido que assegura que les queixes dels exmembres del govern que es troben a l’estranger són “prematures” perquè “no han esgotat la via judicial prèvia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia