Política

“En una rebel·lió poca gent se’n va a berenar”

Gabriel Rufián va etzibar a Mariano Rajoy “tregui les seves mans brutes de les institucions catalanes”, va agafar un tren cap a Catalunya i es va plantar al davant d’Economia el 20-S de 2017, on no va veure ni tumults ni rebel·lions. De fet, se’n va anar a berenar. “Em grinyola que allò fos una rebel·lió i un tumult perquè vaig anar a berenar i en una rebel·lió poca gent se’n va a berenar”, va resoldre ahir el diputat d’ERC al Congrés al Tribunal Suprem en condició de testimoni citat per la defensa d’Oriol Junqueras.

Rufián, que va donar la mà un per un a tots els processats excepte a Santi Vila –just a l’inrevés d’Iñigo Urkullu–, va intentar entrar a la conselleria però la Guàrdia Civil no li ho va permetre. El diputat, a qui Marchena va intentar placar, va qualificar de fake news que la secretària judicial hagués d’abandonar l’edifici pels terrats i va dir que els únics cotxes “devastats” que ha vist són els de la manifestació de taxistes de la Castellana. Sobre l’1-O, va negar haver tingut la sensació que es produiria aquella violència policial: “Teníem la convicció que ens enfrontàvem a gent amb unes enormes carències democràtiques però mai a salvatges.”

En poc més d’un quart d’hora va tenir temps de respondre a l’advocada de l’Estat, que li va preguntar si era soci de l’ANC i el sabadellenc va contestar que també n’és de la biblioteca del seu barri i del videoclub, i a les preguntes de Vox: “Em sembla una vergonya que vostès, un partit xenòfob i racista, siguin aquí.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia