Política

Policies i guàrdies civils critiquen la declaració de Zoido: “Se’n va rentar les mans” en el judici

Sindicats policials i associacions de guàrdies civils han mostrat la seva “decepció” per la compareixença en el judici del procés, en qualitat de testimoni, de l’exministre de l’Interior Juan Ignacio Zoido. Al seu entendre, Zoido “se’n va rentar les mans” i no va defensar els agents.

Zoido va declarar dijous passat en el Tribunal Suprem, on es va desvincular de l’operatiu policial i de les càrregues durant el referèndum de l’1 d’octubre, un dia en el qual la policia va actuar de forma “proporcionada” davant el dispositiu “totalment insuficient” dels Mossos, que no van complir amb allò promès, va afirmar.

L’exministre va indicar que l’1-O no va donar a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil l’ordre d’intervenir ni tampoc la de posar fi a les càrregues. Segons l’exministre, les decisions les van prendre els “operatius” i no ell, donat que “ells deuen saber, tècnicament, per què ho van fer”.

Davant d’aquestes declaracions, el portaveu del Sindicat Unificat de Policia (SUP), Ramón Cosío, ha considerat que “alguna responsabilitat havia de tenir” el màxim dirigent del ministeri, tot i que ha insistit en la falta d’encert d’Interior a l’hora de designar “un militar”, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, al capdavant de la forces de seguretat de l’Estat i autonòmica.

“No va ser encertada i les conseqüències acrediten que així ha estat”, emfatitza Cosío. A més, també subratlla que el dispositiu “surt malament” perquè “hi ha un actor”, els Mossos d’Esquadra, que tenia la responsabilitat de tancar les tres quartes parts dels col·legis “i no ho va fer”.

Per la seva part, el portaveu de l’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC), Juan Fernández, considera que la declaració de Zoido va ser “decebedora” en “no assumir la seva responsabilitat quan exercia com a ministre en aquella època”.

Des de la Unió Federal de Policia (UFP), el seu portaveu. José María Benito, assegura que la compareixença de Zoido “va semblar més la d’un acusat que la d’un testimoni” perquè, entre d’altres coses, va estar a la defensiva. “Ens ha decebut sobre manera”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona