Política

L’entrevista de TV3 després de l’1-O que contradiu Millo

L’exdelegat del govern espanyol a Catalunya va demanar disculpes en nom dels comandaments

“!uan he vist aquestes imatges, i quan sé que hi ha gent que ha rebut cops i empentes, no puc fer res més que lamentar-ho”, va dir al programa ‘Els matins’ el 6 d’octubre de 2017

“Dies després vaig anar a TV3, però van distorsionar les meves paraules” “Jo vaig demanar disculpes a la gent que estava allà de bona fe i es va trobar amb una situació molt desagradable”. “A TV3 vaig dir que la policia havia treballat amb professionalitat i proporcionalitat i complint el mandat judicial”. “Vaig dir clarament a TV3 que el responsable era el president Puigdemont”. Així s’ha pronunciat l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, sobre una entrevista a TV3 que considera va ser “distorsionada”. Des del programa Els matins, però, han recuperat el que va dir Millo el 6 d’octubre de 2017, després del referèndum, en què es va disculpar en nom dels comandaments policials per les càrregues policials.

“Estic molt trist. Lamento profundament haver arribat a aquesta situació”, comença Millo en l’entrevista.

A partir del minut 6:04, Millo diu que “quan he vist aquestes imatges, i quan sé que hi ha gent que ha rebut cops i empentes, no puc fer res més que lamentar-ho, demanar disculpes en nom dels agents que van intervenir per les possibles conseqüències que ha tingut això, i dels comandaments”. “L’objectiu no era anar per les persones sinó anar pel material”, va remarcar.

Al judici

El fisca li ha demanat a Millo durant la seva declaració com a testimoni en el judici del procés sobre si va demanar disculpes als ferits. Millo s’ha referit a una entrevista que va fer a TV3 cinc dies més tard de l’1-O i ha dit que es va modificar “intencionadament” el seu missatge. Ha explicat que en tot moment va defensar que l’actuació de la policia va ser “exemplar” i va culpar de les imatges “desagradables” el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

“Ell era el responsable per no desconvocar i que era ell, com a màxim representant de l’Estat a Catalunya, qui havia de demanar disculpes per haver enganyat la gent que estava participant d’un acte legal”, ha explicat. I que va demanar disculpes “en nom d’ell” a la gent “de bona fe” que va anar a votar “enganyada”. “Es va desnaturalitzar el meu missatge”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia