Política

Artadi veu “ridícul” el “negacionisme” de la violència policia de l’1-O per part de Millo i Nieto

La portaveu del govern creu que les declaracions de l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya i l’exsecretari d’Estat de Seguretat al judici de l’1-O s’emmarquen en la creació d’un “fals relat”

Subratlla que les imatges d’aquell dia deixen “molt clar on està la certesa, la fermesa i l’honestedat”

La portaveu del govern de la Generalitat, Elsa Artadi, s’ha mostrat indignada amb les declaracions que ex-alts càrrecs de l’Estat estan fent al judici de l’1-O en referència a les actuacions policials als col·legis electorals d’aquella jornada.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu d’aquest dimarts, Artadi ha considerat que l’exsecretari d’Estat de Seguretat José Antonio Nieto i l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo menteixen quan no reconeixen la violència dels agents i fan “negacionisme”. “A aquestes alçades i amb uns fets que va poder veure tot el món perquè hi havia molta premsa de tot arreu, dir això traspassa la línia del ridícul”, ha assenyalat.

Al seu parer, és “una obvietat que la instrucció era molt clara sobre la proporcionalitat i sobre prioritzar la convivència, i es va veure clar qui ho va fer i qui no”. “Els agents de la Guàrdia Civil i sobretot de la Policia Nacional s’ho van saltar”, ha precisat.

Per la portaveu, les paraules de Nieto i Millo “entren dins la creació del fals relat per veure si acaben confonent algú”.

En aquest sentit, Artadi ha insistit que “l’única violència de l’1-O és la dels policies que van enviar l’Estat per evitar que es votés, i és l’únic delicte que s’hauria d’estar jutjant”. A més, ha apuntat que escoltant com d’entre els ex-alts càrrecs de l’Estat “ningú recorda res i ningú admet haver ordenat res”, resulta “evident on està la certesa, la fermesa i l’honestedat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia