Política

Buch vol impulsar una única llei per a Mossos i policia local i una altra per a Bombers i protecció civil

El conseller d’Interior treballarà en dos projectes nous “d’ampli consens polític” per modernitzar les normatives dels anys 90

El conseller d’Interior, Miquel Buch, vol impulsar dos projectes de llei des del seu departament. Així ho ha avançat des del ple al Parlament aquest dimecres al matí, durant una interpel·lació del diputat de JxCat Ferran Roquer. D’una banda, Buch treballarà en una única llei per a Mossos i policies locals. La normativa vigent de Mossos és del 1994, i la de policies locals del 1991. D’altra banda, el conseller també pensa en una altra norma per a Bombers i protecció civil, tenint en compte que la llei vigent del cos és del 1994, i la de protecció civil és del 1997. Des d’Interior apunten que quan acabin els processos electorals, a partir de juny Buch treballarà en els primers documents d’aquests dos projectes per aconseguir un “ampli consens polític” i modernitzar així les normatives dels anys 90.

“Tenim molt camp a recórrer”, ha declarat Buch al ple, que ha apel·lat al consens polític i a la col·laboració dels ajuntaments. “La voluntat és fer un espai d’entesa, convivència i col·laboració”, ha afegit. Així, des del departament aposten per incrementar la coordinació i equiparar la formació entre Mossos i policies locals per enfortir-ne l’especialització -d’una banda-, i modernitzar també les normes d’emergència i protecció civil -de l’altra. L’equip de Buch considera que nous projectes normatius com aquests requereixen “un consens ampli” per crear models duradors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia